Akpınar İlkokulu (İSTANBUL EYÜP)

Akpınar İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> EYÜP
Kurum Kodu742326
Hizmet Puanı22
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi4
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (10 Haziran 2011)

Köyümüzün tarihi çok eski olup, kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir.Köyümüz İstanbul ili Eyüp İlçesine bağlı Karadeniz’e 1.5 km uzaklıkta bir mesafededir. Köyde yaşayan asıl nüfus 1876 yılından sonra halk dilinde 93 harbi diye bilinen savaştan sonra Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen göçmenlerin gelmesiyle oluşmuştur.
Köyün nüfusu 2002 yılı itibariyle 2000 civarındadır. Bu sayı köyün iş potansiyeli sebebiyle gün geçtikçe artmaktadır. Köy halkı genel olarak hayvancılık ve madencilik ile geçimini sağlamaktadır.
Akpınar ilköğretim okulu da 1953 yılında ilk eğitim ve öğretim hizmetine başlamıştır. Okul daha sonra 1992 yılında yeniden inşa edilerek günümüzde kullanılan görünümüne kavuşmuştur. Okulumuz 4 kat, 12 derslik, 1 konferans salonu, 1 Bilgisayar laboratuarı, 1 Fen laboratuarı ile hizmet vermektedir.
Okulumuzda 1 Müdür , 1 müdür yardımcısı toplam öğretmen (2 kadrolu- 1 sözleşmeli, 1 görevlendirme), 1 temizlik görevlisi bulunmaktadır.
Okulumuzda toplam 142 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Sınıflarımızın mevcudu ortalama 10 -23 kişi olup seçilen alanlar ve açılan sınıflara göre bu sayı artabilmekte bazen de azalabilmektedir.
Oklumuzda disiplin olayların az görülür. Bilgisayar laboratuarlarımızda 25, idareci odalarında 2,öğretmenler odasında 1 adet bilgisayar bulunmaktadır. Okulumuz bilgisayarlarında internet bağlantısı bulunmakta olup isteyen öğrenci ve öğretmenler bu imkândan yararlanabilmektedir. Bilgisayar laboratuarlarımızda ayrıca 2 adet projeksiyon aleti bulunmakta bu imkandan da ihtiyaç halinde ilgili öğretmenler yararlanabilmektedir.
Okulumuz ili ilgili duyuruları web sitesi olan http://akpinarilkogretimokulu.meb.k12.tr/ web adresinden gerek veliler gerekse öğrencilerimiz kolayca ulaşabilmektedirler.
Yıllık bütçesi yaklaşık 9 milyar TL olan okulumuzda elektrik, su, telefon ve yakıt harcamaları İl Özel İdaresi tarafından karşılanmaktadır
Eyüp ilçe sınırları içerisinde bulunan okulumuz merkeze 36 km uzaklıktadır
Okulumuzda kadrolu olarak 2, sözleşmeli olarak 1 öğretmen, ücretli olarak 4 öğretmen, toplam 7 öğretmen görev yapmakta olup 1 adet Türkçe, 1 Fen ve Teknoloji, 1 Matematik, 3 adet Sınıf öğretmeni ihtiyacımız vardır. Okulumuzda öğretmen sirkülâsyonu çok yoğundur

Öğretmenlerimiz kişisel ve mesleki gelişimlerini İl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla açılan kurs, seminer vb. faaliyetlerle tamamlamaktadırlar. Okulumuzda geçen yıl ve bu yıl düzenlenen Bilgisayar ve bilişim teknolojileri kurslarına okulumuz öğretmenlerinin çoğu katılmış olup kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almışlardır. Bu sayede okulumuz öğretmenlerinin %100'ı bilgisayar kullanımı konusunda sertifika sahibidir


Okulumuzda öğretmenlerin kalması için 8 adet lojman bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz bu lojmanlardan faydalanmaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK