Anasınıfı Öğrencilerinden Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Uşak Şefkat İlkokulu anasınıfı öğrencileri; kuruculuğunu Bursa Şahin Yılmaz İlkokulundan Nuray Güçer ve okulumuz öğretmeni Serdar Özer'in yaptığı Tiny Steam Ambassadors(Minik Steam Elçileri) uluslararası etwinning projesi kapsamında Kasım ayı teması olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Uşak İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiler. Özel eğitim öğretmeni Kamil Akşit'in rehberliğinde özel eğitim alan öğrencilerle kaynaşarak, işaret dili eğitimi ve engellilere yönelik farkındalık çalışmalar yapıldı.

Anasınıfı öğretmeni Serdar Özer "Proje kapsamında bir dizi etkinlik yapmaktayız. Projemizin kasım ayı teması engellilerdi. Engellilere yönelik farkındalık çalışmaları yaptık. Kapanışı da proje kurucusu okul olarak engelliler gününde Uşak ilgi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine giderek yapmak istedik. Bu bağlamda oradaki öğrencileri daha iyi anlama hem de yerinde inceleme ve kaynaşma etkinlikleri olarak oradaki engelli öğrencilerimizle kaynaştık. Onların sorunlarını dinledik. Nasıl eğitim aldıklarını öğrendik" dedi. Anasınıfı öğrencisi Buğlem Mor aynı ismi taşıyan işitme engelli öğrenciyi görünce duygu dolu anlar yaşadı. "Çok etkilendim Buğlem'e merhaba demenin ve ufak da olsa bir hediye vermenin mutluluğunu yaşadım" dedi. Projenin devamında özel eğitim öğrencileri için resim yapılacağı bu resimlerin de rehabilitasyon merkezinde bir köşe oluşturularak orada sergileneceği belirtildi. 

 

Şefkat İlkokulu

  • 8 9
  • 04 Aralık 2019 22:58 4.527
  • serdarhoca64
  • Aktif Haberler
  • Unexpected
    07 Aralık 2019 09:56
    4 0
    Sayın hocam; torpil, liyakatsizlik, siyaset almıs başini gitmiş.
    Ama bu insanların çabası var. En azından hak ederek proje yapıp dahil olmuslar.
    Bu ülke bu şekilde muhasır medeniyet seviyesine çıkamayacak
    Çocuklarimızın gelecegi karanlik gözüküyor.
  • oguz08
    06 Aralık 2019 23:50
    6 2
    ''bunu neden çarpıladınız?''

    -Ben çarpılamadım; ama hemen hemen her okul yaptığı için olabilir mi :) Tüm okulları haber yapsınlar o zaman :)

    Seçmece ve reklam kokan haber olmuş gibi ;)
  • Unexpected
    06 Aralık 2019 17:06
    3 0
    Tebrik ederim arkadaşları. Cocuklar icin farkindalik olur.
  • yunus07
    06 Aralık 2019 11:10
    2 3
    bunu neden çarpıladınız?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK