Bağlarbaşı İlkokulu (İSTANBUL ÜSKÜDAR)

Bağlarbaşı İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> ÜSKÜDAR
Kurum Kodu736351
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (07 Ağustos 2012)

Üsküdar- Bağlarbaşı’nda bulunan okulumuz 2005 yılına kadar eski ve yeni bina olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktaydı. Eski bina 1887 yılında Fransızlar tarafından “Saint Mari Okulu” adıyla hizmete girmiştir. I. Dünya Savaşı’nda, Fransızlardan alınarak “CemSultan” adı verilmiş ve barıştan sonra tekrar Fransızlara devredilmiştir.

27Eylül 1934 tarihinde ise İstanbul Belediyesi tarafından 18.00 liraya satın alınan eski bina, “48. Mektep” adıyla eğitim ve öğretime açılmıştır.

Eski okul binası yeterli gelmeyince, 1968 yılında şu an eğitim ve öğretim hizmetini sürdürmekte olduğumuz yeni bina yapılmış, aynı yıl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ve öğretime açılmıştır. 1965’te öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler için özel eğitim sınıfı, 1989’da ise; anasınıfı eklenmiştir.

Özel eğitim sınıfı ve ana sınıfları ile eski binada 2005yılına kadar hizmet verilmiş; aynı yıldan itibaren ana sınıfı ve özel eğitimsınıfı yeni binaya taşınmıştır. Eski bina ise 2006-2007 eğitim- öğretim döneminde temel eğitimini tamamlayan özel eğitim öğrencileri için “Üsküdar İlköğretim ve İş Okulu” adıyla mesleki eğitim merkezi olarak düzenlenmiş ve okulumuzun bünyesinden ayrılmıştır.

Yeni bina 643 m2 üzerine kurulu olup, iki blok ve üç kattan oluşmaktadır. Bu binada toplam 18 derslik, 2 idari oda, öğretmen odası, memur odası, aile birliği odası ve rehberlik odası bulunmaktadır. Okulumuzda 2 şube okul öncesi sınıfı; 1 şubeözel eğitim sınıfı;32şube ilköğretim sınıfı bulunmaktadır. Bunlardan ikisi bilgisayar sınıfıdır.
Eski binanın uzantısı olan müştemilat bölümünde ise; kantin, kütüphane,100 kişilik mini toplantı salonu, 1 fen laboratuarı, 1 adet resim atölyesi ve mini spor odası yer almaktadır.

Okulumuzun yönetim kadrosu okul müdürü ve 2 müdür yardımcısından oluşmaktadır. Toplam öğretmen sayımız ise; 2’si anasınıfı, 25’i branş öğretmeni, 1’i rehberöğretmen, 19’u sınıf öğretmeni olmak üzere 47’dir. 1 bilgisayar öğretmeni ve 1 formatör öğretmen okulumuzda görevlendirilmiştir. Ayrıca 1 memur, 1 güvenlik görevlisi, 3 yardımcı hizmetli bulunmaktadır.

1993’te sekiz yıllık eğitime geçen ve“Bağlarbaşı İlköğretim Okulu” adıyla eğitim- öğretim hizmetine devam eden okulumuz; toplam 1070 öğrenci mevcuduna sahiptir.

Bağlarbaşı İlköğretim Okulu; 2007 yılında İstanbul Valiliği – İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulanan Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Üsküdar bölgesinden seçilen en temiz dört okuldan biri olarak, İstanbul Valiliği tarafından sertifika ve plaketle ödüllendirilerek anlamlı bir başarı kaydetmiştir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK