Başköy Ortaokulu (ERZURUM ÇAT)

Başköy Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> ERZURUM -> ÇAT
Kurum Kodu707194
Hizmet Puanı30
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi3
Öğretmen Sayısı11
Öğrenci Sayısı137
Telefon
Web Sitesihttp://catbaskoy.meb.k12.tr/tema/index.php
Çat Başköy Mahallesi
Güncelleme Tarihi21 Mart 2018
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (06 Mart 2012)

Okul Müdürü : Hüseyin TANRIKULU

Kuruluş Yılı : 1952

Telefon-1 : (0 442) 6242231

Elektronik Posta : 484232@meb.k12.tr

Web Sitesi : http://www. başköy-meb.gov.tr

Açık Adresi : Başköy İlköğretim Okulu ÇAT/ERZURUM


Yerleşim Yeri Türü : Köy

İlçe Merkezine Uzaklığı : 30 km.

İlçe Merkezine Ulaşım İmkânları : İlçe Merkezine ulaşım karayolu ile yapılmaktadır. Yolumuzun 20 km'si asfalttır. Kışın kar ve tipi nedeniyle yolların kapanması durumunda kar araçları tarafından hemen açılır. Ulaşım, otomobil, minibüs gibi araçlarla yapılr. Taşıtlar sabah gider, akşam dönerler.

İl Merkezine Uzaklığı : 67 km.

İl Merkezine Ulaşım İmkânları : İl Merkezine ulaşım imkânları karayolu ile yapılır. Yolun 57 km'si asfalttır. Yollar bakımlı ve düzgündür. Kışın yollar kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanması durumunda hemen açılır. Köyde taşıtlar sabah gider, akşam dönerler. Her saat ulaşım yoktur.

Okul Binası İle İlgili Açıklamalar : Okulumuz 1952 yılında kurulmuştur. Okul kurağı; 5 bina, 6 derslik ve 2 WC'den ibarettir. 1952 yılında yapılan bina çok eski olup kullanılmaz hale gelmiştir. Binalar yanyana konuşlanmıştır. Toplu halde ve birbirlerine yakındırlar. İkili öğretim yapılmaktadır.

Lojman Durumu : Var

Lojman İle İlgili Açıklamalar : Okulumuz bünyesinde 3 lojman mevcuttur. İki lojman okul binaları-na bitişiktir. 1952 yılında yapılan lojman çok eski olup, kısmen kul-lanılmaktadır. Lojmanlar öğretmen ihtiyacını karşılayamamaktadır Bu nedenle lojman ihtiyacına ihtiyaç vardır.

Yerleşim Yerindeki Kiralık Konutlar İle İlgili Açıklamalar : Yerleşim yerinde özel olarak kirâlık konutlar yoktur. Boş köy evleri vardır. Ancak wc, banyo gibi bölümleri olmadığından oturmaya elverişsiz durumdadırlar. Sağlık evi boş olduğundan öğretmen lojmanı olarak kullanılmaktadır.

Yerleşim Yeri İle İlgili Diğer Açıklamalar : Köyümüz, Palandöken Barajı'nın 3 km doğusunda,üç tarafı sıra dağlarla çevrili düz bir ovaya konuşlanmıştır. Köy halkı öğretmene karşı sevgili ve saygılıdır. Köyümüz 130 hane olup, yaklaşık 1000 nüfusa sahiptir. İçme suyu ve kanalizasyon mevcuttur.



Gönderen: Gizli (18 Aralık 2011)

Başköy ilköğretim okuluna 2011 yılında atandım.erzurum merkeze 1saat uzaklıkta bir köy.toplam öğretmen sayımız 11.okul binamız çok eski imkanlar kısıtlı.soba ile ısnıyor.erkek hocalarımız mili eğitimin yaptırmış olduğu yeni lojmanda oturuyor.bayan hocalar ise okula biraz uzak olan eski sağlık ocağı lojmanında oturuyoruz.kışlar çk soğuk hatta ekim ayının başında soba yakmaya başladık.Köy halkının ve öğrencilerin eğitime bakışı hiç olumlu değil buda bizi yoruyor.burdaki tek avantajımız merkeze gidişin kısmen rahat olması.sabah 8 de köyden çıkıp akşam 4 te döen 2köy arabamız mevcut



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK