Bilkent Ün. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müz

Bilkent Ün. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi

TÜM OKULLAR -> ANKARA -> ÇANKAYA
Kurum Kodu970510
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (25 Ağustos 2011)

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararı ile 1987 yılında klasik müzik alanında lisans öğretimine öğrenci hazırlamak amacıyla kurulmuştur, çeşitli sanat dallarında Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanmış eğitim programları yürütür.

Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi, öğrencilerine insan hakları bilinci gelişmiş, duyarlı, araştırmacı, bilgi ve kültür zenginliğine ulaşmayı amaçlayan, Türkçe'ye ve en az bir yabancı dile hakim olan bireyler olmalarını ve kendi sanat dallarında üstün başarıya ulaşmalarını amaçlayan bir program sunar.
Okulumuza, her yıl yapılan sınavlarla müzik eğitimi almaya uygun ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu ile diğer okullardan mezun olan öğrenciler kabul edilmektedir.
Yetenek ve seviye ile kabul sınavlarında üstün başarı sergileyen öğrenciler, Bilkent Üniversitesi Yetenek Bursu için başvurabilirler. Okulumuzda öğrenim görmekte olan tüm öğrenciler, öğretim ücretini çeşitli oranlarda karşılayan burslardan yararlanmaktadır. Bu burslar, bir yıllık eğitim ücreti belli oranlarda karşılamakta ve karşılıksız olarak tahsis edilir. Burslar, yıllık değerlendirmeye tabi olmakla birlikte, öğrenci başarısına endeksli süreklilik arzetmektedir.

Enstrüman dersleri ve seçmeli olarak sunulan müziksel yaratma dersi ilgili öğretim elemanı ile birebir; tonal müzik teorisi, müzik tarihi, kulak eğitimi (solfej, dikte, teori) ve MEB müfredatında yer alan ortak dersler ortalama 10-15 kişilik gruplarla yapılmaktadır. Öğrencilerimiz her dönem farklı gruplar ve öğretmenlerle oda müziği çalışmaları yapmaktadırlar. Ayrıca öğrencilerimize haftada dörder saat koro ya da orkestra dersi verilmektedir. Bu öğrencilerimiz Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ya da Bilkent Gençlik Korosu‘nun üyeleridir.

2010-11 eğitim-öğretim yılında 75 öğretim elemanının 61 öğrenciye ders verdiği Müzik Hazırlık Lisesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binasında eğitim ve öğretim verir. Öğrencilerimiz fakültede bulunan 200’ün üzerinde ses yalıtımlı stüdyo, çalışma odaları ve diğer tüm olanaklardan yararlanırlar. Öğrenciler hem hafta sonu hem de hafta içi her gün 22:30’a kadar çalışabilirler. Okulumuzda, öğrencilerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılamak için tabldot ve kafeterya da mevcuttur.
Öğrencilerimiz solo ve oda müziği konserlerinin yanı sıra, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ve Bilkent Gençlik Korosu'yla da düzenli aralıklarla yapılan konserlerde seyirciyle buluşmaktadırlar. Ayrıca okul dışı çeşitli etkinlikler ve yarışmalar, öğrencilerimizin başarı ve deneyim kazandıkları alanlardır.

Öğrencilerimizin gelişimini desteklemek ve onları daha iyiye özendirmek adına, fakültemizde yurtiçi ve yurtdışından davet edilen seçkin sanatçılar tarafından çeşitli ustalık sınıfları ve seminerler düzenlenmekte; ilgili sanat dalı öğrencilerinin bu çalışmalara katılması özendirilmektedir.

Lise eğitimini tamamlayan öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı lise ve dengi okullara özgü lise diploması verilmektedir. Mezunlarımızın fakültemiz lisans programlarına devam edebilmesi için, YGS’den istenen taban puanını almaları ve ilgili sanat dalının lisans kabul sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.
Bilkent Üniversitesi
Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi
Üniversiteler Mah. 06800 Bilkent, Ankara

Tel : +90 312 290 1986
Faks : +90 312 266 4539
E-Posta : mhl@bilkent.edu.tr



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK