Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakü

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> ANKARA -> ÇANKAYA
Kurum Kodu964970
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (25 Ağustos 2011)

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu, Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararı ile kurulmuş ve eğitim-öğretim programları Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanmış, klasik müzik alanında tam gün eğitim veren bir okuldur.

İlke olarak öğrenmenin öğretilmesini amaçlayan programlar doğrultusunda öğrencilerin araştırmacı kimlik kazanmaları hedeflenir. Serbest düşüncenin egemen olduğu, demokrasi sevgisinin aşılandığı ortamlar öğrencilerimizin hem sanatsal hem de sosyo-kültürel yapıda belirlenen düzeye erişmelerine olanak sağlamaktadır.
Yetenekli çocukların erken yaşlarda düzenli bir şekilde müzik eğitim programı uygulayan okullarda eğitilmeleri dünyada özel bir uygulamadır. İlköğretim çağı bu amaca yönelik verimli temellerin atılabileceği en uygun devredir. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu, bu tür okulların ülkemizdeki öncülerindendir.
İlköğretim 1. sınıfa herhangi bir hazırlık gerektirmeyen özel yetenek sınavıyla öğrenci alınmaktadır. Adaylara yetenek ve fiziki özelliklerine göre seçebilecekleri sanat dalları (enstrümanlar) için rehberlik sunulmaktadır. 2. sınıftan 8. sınıfa kadar ise, yetenek sınavıyla ve bazı sanat dallarına da yetenek ve seviye sınavıyla öğrenci kabul edilmektedir.

Kabul sınavlarında üstün başarı sergileyen öğrenciler, Bilkent Üniversitesi Yetenek Bursu için başvurabilirler. Okulumuzda öğrenim görmekte olan tüm öğrenciler, öğretim ücretini çeşitli oranlarda karşılayan burslardan yararlanmaktadır. Bu burslar, bir yıllık eğitim ücretini belli oranlarda karşılar ve karşılıksız olarak tahsis edilir. Burslar, yıllık değerlendirmeye tabi olmakla birlikte, süreklilik arzetmektedir.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı’nca kabul edilen ilköğretim okulu müfredatında yer alan tüm dersler okutulmaktadır. 1-8. sınıf öğrencilerinin ortalama 10 kişilik sınıflarda eğitim ve öğretim yaptıkları okulumuzun MEB program denkliği ve yüksek genel eğitim düzeyi, gerektiğinde öğrencilerin ara sınıflarda diğer tüm okullara nakillerine olanak sağlamaktadır.

Müzik dersleri ise bireysel enstrüman dersleri, toplu müzik bilgisi ve uygulama derslerinden oluşmaktadır. Enstrüman dersleri, sanatçı eğitimciler ve öğrencilerin teke tek yaptıkları bireysel derslerdir. Müzik bilgilerinin temel seviyeden başlanarak uygulamalar yoluyla öğretildiği toplu müzik dersleri arasında, kulak eğitimi ve müzik kültürü dersi bulunur. Kulak eğitimi dersi; notanın şarkılandığı solfej, işitilen müziğin notaya döküldüğü dikte ve müzikle ilgili teorik bilgilerin işlendiği üç ana alanı kapsar. Programda birlikte müzik yapmanın hedeflendiği koro dersi de yer almaktadır. Tüm sanat dallarında okuyan öğrencilere temel piyano eğitimi verilir, öğrenciler eğitimleri boyunca konser, ustalık dersleri ve seminer gibi etkinliklerden de yararlanır.

Okulumuz Bilkent Üniversitesi Merkez Kampus içindedir, öğrencilerimiz Müzik ve Bale İlköğretim Okulu'nda bulunan özel ses yalıtımlı stüdyo ve çalışma odalarını hafta içi ve cumartesi günleri kullanabilirler.

İlköğretim okulumuzdan başarıyla mezun olan öğrencilerimiz, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu Diploması alırlar. Başarılı mezunlardan müzik öğrenimlerine devam etmek isteyenler Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi kabul sınavlarına girmekte; diğer liselerde okumak isteyenler ise diplomalarıyla ilgili okullara başvurabilmektedirler.
Bilkent Üniversitesi
Müzik ve Bale İlköğretim Okulu
Üniversiteler Mah. 06800 Bilkent, Ankara

Tel : +90 312 290 1383
Faks : +90 312 290 2660
E-Posta : mhio@bilkent.edu.tr



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK