Deprem Bölgelerine Dev Eğitim Kampüsleri

MEB, depremden etkilenen illere tam teşekküllü eğitim kampüsleri kurmaya hazırlanıyor. 4 bin öğretmenin konaklayabileceği kampüslerde eğitim alanlarının yanı sıra yemekhane, revir ve spor kompleksleri de yer alacak

Sabah'tan Ceyda Karaslan'ın haberi; 10 ili vuran deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. 27 Mart itibariyle Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da da ilçe bazlı olarak okulların açılmasıyla birlikte eğitim tüm deprem bölgelerinde normale dönmeye başladı. Başka illere nakillerini yaptıran öğrencilerin çoğu da yaşadıkları illere dönüş yapmaya devam ediyor. Öte yandan üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan gençler için destek kurslarının sayısı her gün artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önümüzdeki günlerde sınavlara hazırlanan öğrenciler öncelikli olmak üzere ders takviyelerinin yapılacağı çok kapsamlı eğitim kampüsleri kuracak.

4 BİN ÖĞRETMEN KALABİLECEK

Eğitim kampüsleri ilk etapta Hatay Kırıkhan ve İskenderun'da açılacak. Yaklaşık 4 bin öğretmen ve öğrencinin kalabileceği bir Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Lise Geçiş Sınavı (LGS) eğitim kampüsü devreye girecek. Kahramanmaraş'ta da benzer bir kampüs kurulacak. Eğitim kampüsleri bir felsefe okulu gibi, matematik yaz okulları gibi, konaklamanın, eğitim alanlarının, revirin, yemekhanenin olduğu böyle tam teşekküllü bir merkez olacak şekilde planlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada en kritik konulardan bir tanesinin LGS ve YKS'ye girecek öğrenciler olduğunu ifade etmişti. Bakan Özer, "En fazla tedirginlik yaşayan öğrencilerimiz onlar. Onlarla ilgili çok önemli kolaylaştırıcı kararları daha önceden kamuoyuyla paylaşmıştık. 6 Şubat tarihinden itibaren şu ana kadar özellikle 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimizi hızla bu sınavlara hazırlama kurslarına katabilmek için Bakanlığımızın en önemli enstrümanı olan destekleme ve yetiştirme kurslarını hızlı bir şekilde aktif hale getirdik" diye konuşmuştu.

22 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ DÖNDÜ

6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından MEB depremzede öğrencilere istediği şehirlerdeki okullara nakil hakkı tanımıştı. Bu karar kapsamında 250 bine yakın öğrenci başka illere nakil yaptırdı. Ancak okulların açılması ve eğitimin normale dönmesiyle birlikte öğrenciler de yaşadıkları şehirlere geri dönmeye başladı. Hafta başı itibariyle 22 binin üzerinde öğrenci geri döndü. Bakan Özer Özer, afetten etkilenen bölgelerde eğitimi normalleştirirlerse hayatın normalleştiğini gördüklerini belirterek ''Mütevazı da olsa okulları açtıktan sonra nakillerini alan öğrencilerin tekrar nakillerini bölgeye aldıklarını gördük. Nakillerini bu illerimize tekrar aldırarak eğitim öğretimlerine buradan devam ediyorlar. Biz buradaki eğitim öğretimle ilgili koşulları ne kadar hızlı bir şekilde iyileştirebilirsek, o ailelerimiz de bölgeye artık geri dönüşleri hızlandıracaklar'' dedi.

3 BİN 205 KURS MERKEZİ

Depremden etkilenen 10 ilde sınavlara hazırlanan öğrenciler için kurs merkezleri açılmaya devam ediyor. Şu ana kadar bölgede 2 bin 546'sı LGS, 659'u YKS olmak üzere 3 bin 205 noktada öğrencilere destek veriliyor. Bu destekten 103 bin 956'sı LGS, 25 bin 696'sı da YKS sınavlarına hazırlanan öğrenciler olmak üzere 129 bin 652 öğrenci yararlanıyor.

 

  • 3 4
  • 05 Nisan 2023 11:59 2.065
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK