Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu (

Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> KIRIKKALE -> MERKEZ
Kurum Kodu748576
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (27 Mayıs 2014)

1964 yılında bütün Türkiye de olduğu gibi şehrimizde de İmam-Hatip Okullarının açılması için yoğun çalışmalar başlatılmıştır. Zamanın Kırıkkale Müftüsü HACI MUSTAFA EFE vaaz ve nasihatlerle programlı, bir çalışma içine girmiş ve şu anda okulumuzun bulunduğu arsanın sahibi HABİP ALTINTAŞ tarafından bağışlanması sağlanmıştır. Binanın inşaatının başlatılmasını, camiye verdiği kadar ilmede önem veren “Camileri koruma derneği” kabullenmiştir. Bütün bu yoğun çalışmalara çok muhterem başkanları HACI HASAN ALİOĞLU ve arkadaşları büyük katkıları olmuştur.
Şu anda okulun bulunduğu bina önce yatılı Kuran kursu olarak yapılmış, hatta iki yıl kadar Kuran kursu olarak öğretime devam etmiş, bu arada binanın inşaatının ikmali için çalışmalar sürdürülmüştür.
Binanın iki katı ikmal olunca nüfusu hızla büyümekte olan KIRIKKALE için
İmam-Hatip lisesinin büyük bir ihtiyaç olduğu hissedilmiş, binaya bir kat daha ilave edilerek 1966–1967 öğretim yılında İmam-Hatip okulu olarak hizmete açılmıştır. Okulun 1966 yılında ilk müdürü ZİYA ÖPÖZ dür. Orta birinci sınıfı dört şube olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.
Her ne kadar binası tamamlanmamış bir okul olsa da o günkü İmam Hatip okulunun ihtiyaçları sayılamayacak kadar çoktur. Örneği, okulun bayrak merasimi yapmak için bir bahçesi bile yoktur. Bayrak merasimleri soğuk ve yağışlı günlerde okulun birinci kat koridorlarında, sair günlerde ise okulun önündeki boşlukta yapılırdı.
Okul yapılmıştır ama okulun bahçesi yok, mevcut alan yetersizdir. Pansiyonun ise İmam-Hatip Okulu için büyük bir ihtiyaçtır. Bunun için okul çevresindeki arsalar Dernek tarafından araştırılmaya başlanmıştır. Arsa bulununca pansiyon binasının yapımına başlanmıştır. Okul pansiyonu 1970 yılında 50 öğrencilik dernek paralı yatılı olarak hizmete açılmıştır. Daha sonra DEVLET PARASIZ YATILI’LIĞA dönüştürülmüştür.1974 yılında pansiyon binası ve yemekhanesi yeniden düzenlenmiş yatakhanesi odalar haline getirilmiştir. Yemekhanesi ile mescidi ile halen 70 devlet parasız yatılı öğrencisine hizmet vermektedir.
1993–94 Eğitim Öğretim yılında Bahşili ilçesinde Müdürlüğümüze bağlı olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmış olup orta kısmına (orta 1 ) 2 sınıflık öğrenci ön kayıt sistemiyle kaydedilerek eğitim ve öğretime başlamıştır. Anadolu kısmımız Orta kısmından ilk mezunlarını 1996–1997 yılında, lise kısmından ise 1999–2000 Eğitim öğretim yılında vermiştir. Okulumuza açılışının 1.yılından itibaren öğrenci alımı Anadolu liseleri sınavı sonucunda yapılırken,8 yıllık eğitime geçişten sonra hazırlık sınıfına ortaöğretim kurumları sınavı sonucu ile öğrenci alınmaktadır.
Anadolu İmam Hatip Lisesi 2000–2001 Eğitim öğretim yılının başında merkez binaya taşınarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.
2012 yılında İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime başladı.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK