Let's Travel Project Etwinning Projesi

Sakarya/Arifiye ilçesi Hanlı İlkokulu.sınıf öğrencileri ‘ Lets Travel’ eTwinning projesini eylül ayından itibaren yürütmektedir. Bu projede Arnavutluk (1), HIrvatıstan (1),İtalya (1), Polonya (1),Romanya (1), Türkıye (10),Yunanıstan (1) olmak üzere farklı ülkelerden ortaklar ile birlikte çalışılmaktadır.

Üzerinde yaşadığımız dünyayı bizimle birlikte paylaşan pek çok ülke var, projemizde bu ülkeleri tanımak, öğrencilerin kendi kültürlerinden yola çıkarak diğer kültürleri tanımalarını sağlamak, diğer ülkeler ile ülkemizin benzer ve farklı yönlerini bulmak, farklı diller, bayraklar, yemek kültürü, cocuk oyuncakları, oyunları, danslar, müzikler, kültürel motifler, geleneksel kıyafet, eserler tanımalarını sağlamak, sanal müzeler gezerek dünya kültürel mirasının farkında olmasını sağlamak, kültürel anıtları tanımak, olimpiyatları tanımak, farklı ülkelerin milli sporlarını öğrenmek, masal ve hikayelerini tanımak, dünya vatandaşı olmaları için ilk adımı onlarla birlikte atmak, her öğrencimizin ve ailelerinin ufkunu geliştirmeyi amaçlanmaktadır.

Geçtiğimiz ay Fransa sunumunu yüz yüze yapabilen öğrenciler önümüzdeki Rusya tanıtımını uzaktan da olsa yapmak için hazırlıklarını sürdürmektedir.

 

 

Gönderen: Zubeyde Tat

  • 0 0
  • 17 Ocak 2021 00:05 457
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK