arkadaslar mrb.taşımalı eğitim yapılan okulda ders bitiminde ihale şartnamesinde belirtilen araç ya da şoförun gelmemesi (farklı bi araç veya şoförün gelmesi) durumunda ne yapılmalıdır .tutanak yeterlimidir.simdiden tskler
Biz tutanak tutup ilçeye bildiriyorduk.
8- CEZAÎ VE HUKUKÎ HÜKÜMLER
a) Taşıma işinin yapılıp yapılmadığını günlük kontrolü ve çizelgelerin tutulması merkez okul müdürleri tarafından yapılacaktır.
b) Taşıma esnasında taşıtın gelmediği günler için taşıyıcıya taşıma ücreti ödenmediği gibi daha önce hak ettiği üç günlük taşıma ücreti ödenmeyecektir.
c) Taşınacak öğrenciler belirtilen yerlerde ve belirtilen saatte hazır bulunacaklardır. Hazır bulunmayan öğrenciler hak iddia edemeyeceklerdir.
d) Öğrencilerin okula giriş saatlerinden önce okulda bulunmaları esastır.
e) Taşıma işinde geç kalmaları o gün için taşıma işinin yapılmadığı anlamına gelir. Taşıyıcının o günkü hak edeceği ücret ödenmez.
f) Okul dağılımında öğrencilerin aldığı yere bırakılmamasındaki her türlü sorumluluk taşıyıcıya aittir.
g) Güzergah seçilen yerdeki öğrenciler belli bir yer ve saatte toplandıktan sonra varsa refakatçi öğretmen nezaretinde taşıyıcı tarafından taşıta bindirilerek merkez seçilen okula belirtilen saatlerde, götürülüp getirilecektir.
h) Öğrenci taşımasındaki şartname ve sözleşme gereği belirtilen hususlarda aksaklık olması halinde idare sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh etmeye yetkilidir.
i) Taşıt sefere başlamış, herhangi bir nedenle yolda kalmış ise kalan aracın yerine derhal yenisi taşıyıcı tarafından temin edilerek taşıma yapılacaktır.
k) Cezaî ve hukukî müeyyidelerden doğacak gelirler idaremizin Taşımalı İlköğretim Uygulaması hesabına gelir kaydedilecektir.
l) Sözleşme ile ilgili anlaşmazlıkların çözümlenmesinde bağlı olduğu İl veya İlçe Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
5- İhalenin bütünlüğü esastır ve bu bütünlük bozulamaz.
6- Bu ihale ve sözleşme hükümleri Valilik onayından geçtikten sonra geçerlidir.
7- Bu sözleşme "BİR" öğretim yılı için geçerlidir.