Arkadaşlar öğrenmek istediğim bir husus var.. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..
Bir ilköğretim okulunda çalışıyorum.. Toplam 5 tane sınıf öğretmeni var.. 4+4+4 olayından dolayı bana sınıf kalmıyor..
Sınıf mevcutları şunlardı ;
1. sınıf 25
2. sınıf 33
3. sınıf 35
4. sınıf 19
Bu hafta norm belirleme olayı başladı.. Bu norm belirlenirken idarenin nasıl bir insiyatifi oluyor.. Kendi idaremden yeterli bilgiyi alamadığım için buraya sorma ihtiyacı hissettim.. Ben norm kadro yönetmeliğini okudum.. Orada en az 10 olması yeterli bir sınıf için..
Müdürümüz ise şöyle diyor.. Ben sadece sınıf mevcutlarını giriyorum.. 1 öğretmen mi 2 öğretmen mi olacağına onlar karar veriyor..
Eğer durum böyleyse ;
1. soru : 2. ve 3. sınıfları 2 şer norm kabul edebilirler mi ?
2. soru : Bunun kıstası nedir ?
3. soru : Mevcut kaçı geçince 2. öğretmene ihtiyaç duyulur
4. soru : Burada idarenin üstüne düşen görev nedir ?
Bunu burada araştırmamın sebebi idarenin bana senin menfaatine bir şey yapmayacağım demesidir.. Bunu da belirteyim..
Sözün özü 35 kişilik bir sınıfa idare meb 1 öğretmenden fazla norm vermez diyor kesin bir dille.. Biz isteyemiyoruz zaten diyor.. Gerçekleri bana anlatır mısınız ?
Hocam bu olay çok karışık.Ben de bu olayı araştırıyorum.Ama bu olay yöneticiler tarafından yanlış biliniyor.Norm yönetmeliğinde belirtilen 10 dan az olmaması koşuluyla ibaresi yeni değiştirildi falan diyorlar.Ama yeni bir olay değil 2003de değişmiş.Bütün yöneticiler eski yönetmeliğe göre düşünüyor.30 olunca norm artar diye.Bence sınıf öğretmenlerinin bu konuyu bilmesi idareye ona göre anlatması gerekiyor.Yoksa girilen öğrenci sayılarından atanan normlar eskiye göre aynı olur.Böylece 5. sınıfların branşlaştırılması ile azalan sınıf öğretmeni normları daha da azalır.
Herkes okulundaki idarecilerine bu durumu belirtmeli.