Öğrencimiz Hatice Zülal Taşpunar'dan Örnek Davranış

 

Okulumuz   1/A sınıfı öğrencisi Hatice Zülal TAŞPUNAR, parkta oynarken ayağı kırılmış bir kedi görür. Okulda iken bir etkinlik vasıtası ile tanışmış olduğu CANBULAN aklına gelir. Babasına CANBULAN 'ı arayalım diyerek uzun süre ısrar eder. Babası bu ısrar üzerine CANBULAN 'ı arayarak beklemeye başlarlar.

Yarım saat içinde CANBULAN ekibi belirtilen adrese gelip yaralı kediye ilk müdahaleyi yapar ve tedavisini yapmak üzere kediyi alıp giderken Hatice Zülal'e bu asil davranıştan dolayı teşekkür ederler. Bütün çocukların Hatice Zülal gibi duyarlı olmaları gerektiğini, böyle durumlarda kendilerine hemen haber edilmesini isterler.

Hatice Zülal de görevini yapmanın ve acı çeken bir hayvana yardım etmenin mutluluğuyla öğretmeni Alper CAN'ı arayarak durumu anlatır. Öğretmeni de bu güzel davranışın bütün çocuklara örnek olması için okul idaresi ile paylaşır.

Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu ailesi olarak biz de bu davranıştan gururlandık. Öğrencilerimize; sevgi, şefkat ve merhamet gibi unutulmaya yüz tutmuş davranışları kazandırdıkları için bütün öğretmenlerimizi kutluyoruz.  

Canbulan; Konya Büyükşehir Belediyemizin yaralı hayvanları tedavi etmek için kurulmuş bir hayvan hastahanesidir.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına acil müdahale hizmetlerinde Selçuklu, Meram, Karatay İlçe Belediyeleri ile birlikte hareket ediyor. 07.00-23.00 saatleri arasında ilçe belediyeleri hizmet verirken, 23.00-07.00 saatleri arasında da Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına acil müdahale hizmeti veriyor. 444 55 42 /4040 üzerinden çağrı merkezine gelen ihbarlar üzerine hareket eden ekipler, yaralı hayvanlara en kısa sürede müdahale ederek hayata tutunmalarını sağlıyor.

  • Aktif Haberler
  • ytas@
    17 Temmuz 2022 14:35
    5 2
    @D.hoca7 şu olayda dahi eleştiri abartı geliyor.
  • D.Hoca7
    16 Temmuz 2022 21:28
    4 18
    Oysa sokak hayvanlarına en büyük eziyet Konya’da yapılıyor maalesef..
    Kolu bacagı kesilen kedi ve köpekler, yakılarak öldürülen kediler köpekler çok fazla Konya’da.

    Bu güzel bir haber. Çocuk temiz ve saf hislerle yardım etmek istemiş ne güzel. Lakin bir insan yaralı bir hayvan görünce ve bu minik bir kediyse yani yaklaşılabiliyorsa neden derhal alıp kendisi tedaviye götürmez ki.
    Hiç bir yeri, çağrı merkeziymiş vs hiç kimseyi aramam ve zaman kaybetmem, devamlı kendim bir kliniğe götürürüm. Belediyelerin yaptığı yapacağı tedaviye güvenilmeyeceğini biliyoruz.
    Kedinin akıbeti nedir acaba. Tekrar sokağa bırakılmamıştır inşallah. Onca kişisel ve kurumsal reklamını yapanlar kediciğin gerçekten tedavi edildiğini ve tekrar sokakların acımasızlığına bırakılmadığını, güvenilir ve sorumluluk sahibi bir yuva bulunduğunu bildirip gösterseler keşke.
    Kediciğin akıbeti nedir?
    Haberi sunan kişiler güncel ve gerçek bilgi verebilir mi?


UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK