
Ankara Şentepe Şehit Volkan Canöz Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Rukiye Duygu’nun 6 öğretmen ve 56 öğrenci ile birlikte yürüttüğü „Online Deutsch mit code .org“ adlı e twinning proje sürecin sonuna gelindi.
Projemiz öğrenci merkezli olup A1.2 düzeyinde 2. yabancı dil Almanca öğrenen öğrencileri kapsamaktadır
Online Deutsch mit code. org“ ( Code. org ile Almanca ) eTwinning projesi süreci içinde Almanca öğrenirken öğrencilerimiz blok tabanlı kodlamanın mantığını kavratıldı ve temel düzeyde kodlama çalışmaları yaptılar. Kodlama çalışmaları, öğrencilerin bilişim teknolojileri becerilerinin gelişimine katkı sağladı. Bilgisayarsız kodlama ile de kilim motiflerini boyararak resim dersi ile de ilişkilendirildi.
Öğrencilerimiz bu projede code.org blok tabanlı uygulama kullanarak bir mobil uygulama geliştirdiler.
https://studio.code.org/projects/applab/FVvtf6IslBOr0o9_pahEdTqpBBdUgQsPE4QCccPn9ew
Ayrıca EBA içerik için müfredat kapsamında yaprak testler hazırlandı , öğrenciler web 2.0 araçlarını kullananarak Almanca dersi daha eğlenceli hale getirldi.