Tanyeri İlkokulu (ÇORUM MERKEZ)

Tanyeri İlkokulu

TÜM OKULLAR -> ÇORUM -> MERKEZ
Kurum Kodu975107
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (14 Eylül 2011)

Okulumuz 1914 yılında şimdiki Konak oteli yerinde(MARİFET MEKTEBİ) adıyla açılmış bir müddet sonra RAVZAİ NİSVAN adıyla şimdiki yerine gelmiştir. Okulun eski binasını Körhan okulu Halil ağa adında bir şahıs bağışlamıştır.

Okulun ilk müdürü Safiye Bilge hanımdır. İstiklal savaşına kadar bu şekilde devam eden okul Cumhuriyetin ilanından sonra bir müddet kız ortaokulu olmuş daha sonra ortaokulun kapatılması ile tekrar kız ilkokulu olmuştur cumhuriyetin doğuşuna nisbetle tanyeri adını almış ve kız-erkek karışık olarak öğretime devam etmiştir. Gittikçe artan öğrenci sayısı karşısında okul kafi gelmemiş bahçeye barakalar kurularak 4 yıl barakalarda öğretim yapılmıştır. Nihayet1964 yılında okul yaptırma derneğinin öncülüğüyle özel idare müdürlüğü tarafından yeni bir okul yapımına karar verilerek ihalesi yapılmıştır. Okulun yapımı 1965 yılında bitirilerek 1965 tarihinde öğretime açılmıştır. Okul bahçenin genişletilmesi için alınan yerlerle birlikte bir milyon liraya mal olmuştur.

Okulun yapımında vili Mehmet Varinli, vali muavini Cevdet Basım, Milli Eğitim Müdürü Recep Açıkalın, Nafıa Müdürü Yusuf Topaloğlu, özel idare müdürü Hamit duran, okul müdürü kadir coşkun, okul yaptırma derneği başkanı İsmail Özkahraman ve üyelerinin büyük hizmetleri olmuştur. Ayrıca Çorumun hayırsever sarraflarından Nurettin Duru tarafından okulun donatımı için üçbin lira bağışta bulunulmuştur.

Yarım asırdan fazla bir tarihi olan tanyeri ilkokulu memlekete binlerce evlat yetiştirmiştir. Bunlar içerisinde yüksek mevkiler işgal edenler çoktur.
Üç Dutlar mah. Üç Dutlar cad. No:31 11300 Merkez / ÇORUM

TELEFON NUMARALARIMIZ
Okul Telefon Numaramız : 0 364 213 8373
Fax Numaramız : 0 364 225 4121



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK