Uzaktan Eğitimde Eğitimhane Katkısı

Salgın nedeni ile uzaktan eğitim sürecinin zorlukları olsa da Sarılar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hüseyin Kalkanlı süreci fırsata çevirdi. Öğrenciler ders.egitimhane.com sitesinden binlerce soru çözerken, Antalya'da ilk 10 'da 8 öğrenci, Türkiye'de ilk 100 içerisinde 8 öğrenci ile dikkat çekiyor.

Sarılar İlkokulu 2-H Sınıfı öğretmeni Hüseyin Kalkanlı, salgın döneminde öğrencilerin teknolojik aletleri kullanma becersinin artmasını fırsata çevirdi. EBA üzerinden çalışmalar ve uzaktan eğitim araçları ile ders işlemenin yanı sıra ders.egitimhane.com sitesinden de öğrencilerin soru çözmesini sağlayan Kalkanlı, 8 öğrencisinin Antalya'da ilk 10'a Türkiye'de de ilk 100'e girmesini sağladı.

TÜRKİYE'DE İLK YÜZ İÇİNDE 8 ÖĞRENCİ

Antalya çapında ilk altı sırayı kapatan 2-H sınıfı öğrencileri ilk on içerisinde sekiz kişi ile yer alırlarken, Türkiye sıralamasınra ilk yüz içerisine 8 öğrenci girdi. Manavgat'tan böylesi bir başarı çıkması, öğrenci ve velileri gururlandırdı.

Sınıf Öğretmeni Hüseyin Kalkanlı'nın sanki sınıf ortamındaymış gibi siteden öğrencilere sorular atadığını ve öğrencilerin soruları çözdükçe hem tekrar yaptıklarını hem de bilemedikleri konuları çözdükleri bilgisini aldık. Ayrıca sitede yanlış cevap verilen sorular öğrencinin karşısına tekrar çıkıyor. Yapay zeka temellli bu öğrenme öğrencilere kalıcı bir öğrenme imkanı sunuyor. Öğrencilerin soruları çözdükçe keyfli bir öğrenme fırsatı yakaladığı için öğretmenlerini yeni soru eklemesi için sürekli sıkıştırdıklarını ve günlük 500 adet ve üzeri soru çözen öğrencilerin de olduğunu öğrendik.

EĞİTİMHANE DE TEBRİĞİ HAK EDİYOR

Bu sistemim altyapısını sağlayan www.Egitimhane.com sitesi de eğitime veridği ücretsiz destekten ötürü takdiri hak ediyor. Bir öğretmen olan Murat Tekin tarafından kurulan ve öğretmenlerin gönüllü destekleri ile öğrenci ve öğrtetmenlere hizmet vermekte olan egitimhane.com, ders.egitimhane.com sitesini geçtiğimiz aylarda hizmete sundu.

Biz de bu zorlu süreçte öğrenci ve öğretmenlere bu fırsatı sunan eğitimhane sitesini, bu fırsatı kullanarak öğrencilerine etkin öğrenme fırsatı sunan Hüseyin Öğretmeni ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

  • 25 3
  • 03 Şubat 2021 23:35 17.529
  • Sahil Gazetesi / EvKoleji
  • saslan07
  • Aktif Haberler
  • mayıss
    05 Şubat 2021 09:00
    1 1
    Çok güzel olan bir sistemi yaptığımız yanlış uygulamalarla değersizleştirme yolunda gidiyoruz. Öğrencilere günlük yüzlerce soru gönderip puan yaptığını görmek nasıl bir tatmin duygusu anlamakta güçlük çekiyorum. Bende sistemi kullanıyorum . Sadece pazartesi-çarşamba ve cuma günleri ödev veriyorum.
  • saslan07
    04 Şubat 2021 23:43
    0 0
    Sınav değil, soru çözme etkinliği...
  • mehmet kara_34
    04 Şubat 2021 23:19
    3 0
    Tebrikler
  • adanadas
    04 Şubat 2021 17:43
    4 0
    Tebrikler eğitimhane
  • cbci
    04 Şubat 2021 17:15
    3 0
    iyi ki varsın eğitimhane
  • TURKUM
    04 Şubat 2021 13:57
    8 0
    Eğitime verdiği ücretsiz destekten dolayı iyi ki varsın, Eğitimhane...
  • thundercats
    04 Şubat 2021 11:48
    11 1
    keşke bakanlıkta eğitimhaneden bilgi edinse :)
    iyi ki varsın eğitimhane
  • hasanGUCENMEZ2
    04 Şubat 2021 11:43
    13 0
    Harikasın Eğitimhane
  • Karakedi
    04 Şubat 2021 11:08
    4 10
    2.sinif ogrencisi ne sinavina giriyor anlamadim.ilkokulda sinav yok sozde bu ne sinavi.???
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK