Uçarlı İlkokulu (ŞIRNAK İDİL)

Uçarlı İlkokulu

TÜM OKULLAR -> ŞIRNAK -> İDİL
Kurum Kodu708293
Hizmet Puanı26
Yerleşim YeriKöy
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı5
Zorunlu Ç. Süresi4
Öğretmen Sayısı2
Öğrenci Sayısı60
Telefon
Web Sitesiwww.ucarli.meb.k12.tr/
Şırnak İdil Uçarlı köyü
Güncelleme Tarihi04 Haziran 2014
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: O_OSMANOGLU (14 Ağustos 2011)

Arkadaşlar İdil Mityat Yolu Arasında 1 Derslik Ama Biz Lojmanıda Derslik Olarak Kullandık. Öğrencileri Çok Terbiyeli Halkı İşte Öle Böle Ne Yanar Ne Döner. Sakin Ulaşım Kolay İdile 25 Km Birleştirilmiş Sınıf. Şırnak Olupta Adından Korkmaya Gerek Yok.
herkese Şimdiden Hayırlı Olsun



Gönderen: Gizli (25 Mayıs 2011)

Valla bu okulda Mayıs 2000-Haziran 2001 arasında asker öğretmen olarak çalıştım. Okulda bir derslik ve bir de idareci odası vardı.

Lojmanı vardı ancak kapısı falan kullanılmayacak durumdaydı aynı şekilde okulda tuvalet sorunu vardı.

Okul İdile yaklaşık 25 km uzaklıkta İdil-Midyat karayolu üzerinde bulunan Karalar Kasabası'na yaklaşık 2-3 km uzaklıktadır ve Karalar Kasabası'na tepeden bakar. Zaten batıda olsa okul öğrencileri kesinlikle Karalar Kasaabası'ndaki okula taşınırdı eminim.

Okula İdil-Midyat minibüslerine binip yolda inip kalan yolu yürüyerek ya da şansınız varsa bir o yolda taşıt bularak ulaşabilirsiniz. Benim çalıştığım dönemde köyün bir minibüsü vardı o minibüs sabah İdil'e giderek İdil-Midyat minibüslerindeki sırasına katılır alşam köye dönerdi.

Orada olduğum süre boyunca köyde kaldığım da oldu gidip geldiğim de oldu. Hiçbir yemekte köy halkı beni yanlız bırakmadı sürekli birileri davet ederdi. Batıdaki köylere göre öğretmenlere çok daha fazla ilgi gösterirlerdi.

Bir de ben ilk gittiğimde Uçarlı köyü'nü arıyorum dediğimde İdil halkından köyü bilene rastlamadım. Ama sonradan öğrendimki halk o köyü Temerzi olarak biliyormuş hani belki giden olur aklında bulunsun diye yazıyorum...

Hatırlayabildiklerim bunlar. Sorusu olan varsa iletebilirim.

Herkesin gönlünce atanmasını diliyorum.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK