Zümrelerime günaydın...Ben de bu aralar yardımcı kaynak eksikliği hissediyorum.Dönem başında set almamaya harf dönemine geçince daha önce kullandığım ve memnun kaldığım A1 yayıncılığın tam okuma 1 ve 2 kitaplarını almayı düşünmüştüm..Fakat bu kitapların basımı bu yıl yapılmamış..çok üzüldüm en son 'o' sesini verdim...bu saatten sonra set alsak mı karar veremiyorum....
Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle..
Bizde a1 aldık ama ben pişmanım keşke ders kitaplarımız başta verilmiş (dün uzun uğraşlar sonucu kitaplarımıza kavuştuk.Hala kitaplarınız yoksa doğrudan il milli eğitimi arayın geri dönüyorlar bu arada çok teşekkürler öğretmenini muhatap alan il milli eğitime) olsa idi . Bence ders kitapları defteriniz ve eğitimhane ile devam edip okumaya geçince bütün sınıf mevcudu kadar hikayeler alıp birlikte okuyup sınav yapmak hem okumaların gelişmesi hem de kitap okumaya alışmaları için daha iyi olur.
Ne kadar çok kaynak alınırsa alınsın ilgilenilmeyince çocuk gelişemiyor zaten kaynağıda bu çocuklar ne hikmetse almıyorlar.
Bir de şunu unutmayalım ve boş yere üzülmeyelim bazı çocuklar geç alıyor bu böyle bazı çocuk ne yaparsa yapsın çok geç okumaya geçiyor .Bu nedenle ne yavruları üzelim ne de kendimiz üzülelim .
Mesela benim 54 öğrencim var iyiler fakat 3 tane çok çalışmamıza rağmen hala sadece e yi öğrenebildiler ki düne kadar gördükleri her harfe e diyorlardı.ben bunlara belki gelecek yıla kadar öğretemeyeceğim ama aferinlerle çalışmaya devam
Eğitimhane gerçekten çooook güzel bir yardımcı.Bazen gerçekten tükeniyorum ama buradan okuyunca gülüp geçiyorum çoğu şeylere anne babaları da fazla suçlamadan yardımcı olalım olabildiğimiz kadar.
Benim öylesine sorunlu velilerim varki bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum mesela en büyüğü benim öğrencim ve şuan hamile bir velim var kayınvalide ile oturuyor ve şiddet görüyorum diyor ziyaretlerle birlşeyler yapmaya çalışıyorum yapabildiğimce ....sonra bir velim hergün okulda çocuğun astımı var hemen hasta olabiliyor eşi bir çocuğa bakamıyorsun diye söyleniyormuş tenefüslerde onu giydiriyor gezdirip sınıfa getiriyor bunlar en iyileri daha neler var neler...Hayatherkese farklı gülümsüyor ama herşeye rağmen öğretmen olduğum için anne olduğum için insan olduğum için Rabbime binlerce şükürler olsun..
Evet ahmetce öğretmenim asıl bu değerler öğretilmeli öğretim eğitimin gerisinden gelmeli ama ne yazık ki biz öğretmenler bile öğretimin peşinde koşmaktayız....Eğitimci öğretmenlerimin karşısında saygıyla eğilirken öğretimci arkadaşlara biraz da daha musamaha ve ilgi diyorum.
OKUMAYAN KALMIYOR BİRAZ SABIR HEPİMİZE