ben kullandırmıyorum hocam, yanlış yaptıklarında üzerini boya kalemleriyle çizip yanına doğrusunu yazıyorlardı. ama artık silgilerini kullanmalşarına izin vereceğim. bence zamanı geldi artık, silgi kullanımını da öğrenmeleri gerekiyor. matematikte de kareli deftere geçmeyi düşünüyorum. güzel yazı defteri kullanıyorduk bu güne kadar.
Hocam yine de siz bilirsiniz ama tecrübemi aktarayım; 4 yıl önce okuttuğum 1. sınıflarda sizin gibi kareli defter kullanmaya kalktım,müthiş bir karmaşa yaşadım öğrendiler ama canım çıktı.Çocuklarda daha hiza ve aynı kareye yazma algılaması oluşmuyor bu yüzden sayfada sadece bir karmaşa oluşuyor ve buna çok sinirleniyor insan yani kendinizi yıpratmayın derim.
Burada aslolan çocuklarımıza öğretmemiz gereken kavramlar basit işlemler sayıların doğru yazılışı.Sevdikleri zevk aldıkları matematikten de soğutmuştum çocuklarımı çünkü tali konuda çok yormuştum gereksiz olduğunu anladığımda iş işten geçmişti.
Kazanımları edinsinler de ister güzel yazı da ister kareli de diye düşünüyorum.Ya da acele etmeyin biraz daha.