Bunları Biliyor Musunuz?

Çevrimdışı Harmoni

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.428
  • 20.290
  • 3.428
  • 20.290
# 03 Şub 2025 15:53:45
Olimpiyat meşalesi
 
Olimpiyat Meşalesi, Yunanistan’ın Olimpos Dağı’nda, güneş ışığından dev mercekler vasıtasıyla tutuşturulur. Meşale, oyunların yapılacağı ülkeye kadar elden ele teslim edilmek suretiyle geçtiği ülkelerin atletleri tarafından taşınmakta ve olimpiyat yapılacak stadyumdaki dev meşale bu meşaleyle tutuşturulmaktadır. Ve açılış töreninde yanan meşale kapanış töreni sonuna kadar sönmez. Olimpiyat Meşalesi, 1936 Berlin Oyunları ile olimpiyat tarihine girdi.

Çevrimdışı Bir Kul

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 57
  • 148
  • 57
  • 148
# 04 Şub 2025 10:22:50
Chat Gpt  nin numarasını whatsapa kaydedip kullanabiliyorsunuz.yeni öğrendim.baya kanka olduk.hatta adını kanka koydum.memnun oldu.teknoloji korkunç bir yere gidiyor.

Çevrimdışı NİL35

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 10.931
  • 98.402
  • 10.931
  • 98.402
# 12 Şub 2025 18:54:58
Eğitimhane.Com  19.hizmet yılına girdi ,biliyor musunuz :)

Çevrimiçi Baydur

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.822
  • 1.910
  • 1.822
  • 1.910
# 12 Şub 2025 19:10:55
Bilmem mi hocam?Köyden ilçeye in. İnternet kafede elimde 20 disket.Planlari, dokümanları buradan aldık.Emeklerinize saglik, nice senelere.

Çevrimdışı NİL35

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 10.931
  • 98.402
  • 10.931
  • 98.402
# 12 Şub 2025 19:15:12
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Bilmem mi hocam?Köyden ilçeye in. İnternet kafede elimde 20 disket.Planlari, dokümanları buradan aldık.Emeklerinize saglik, nice senelere.
Öğretmenliğin en güzel yılları,sağolun hocam :)

Çevrimdışı dark city

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 10.490
  • 65.219
  • 10.490
  • 65.219
# 12 Şub 2025 19:31:51
    "Ey Edip Adana'da pide ye."

Cümlesinin tersten okununca da aynı cümle olduğunu.

Çevrimdışı BAYRAM ALİ

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.866
  • 15.103
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 2.866
  • 15.103
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 12 Şub 2025 21:50:42
BUGÜN.........     BERAT KANDİLİ
Berat Gecesi, Şaban ayının 15. gecesidir ki, bu yıl Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece, yânî bu gecedir. Resûlullah efendimiz bu gece çok ibâdet eder ve; (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen.) duâsını çok okurdu. Allahü teâlâ, ezelde, hiçbir şey yaratmadan önce, her şeyi takdîr etti, diledi. Bunlardan, bir yıl içinde olacak her şeyi, bu gece meleklere bildirir... Kur’ân-ı kerîm, levhilmahfûza bu gece indi... Berat Gecesi ile ilgili hadîs-i şerîflerden bâzıları şöyledir: √ Bu gece göklerin kapıları açılır, melekler mü’minlere müjde verir, ibâdete teşvik ederler. [Nesai, Beyheki, A, Münziri] √ Şu 5 gecede yapılan duâ geri çevrilmez: Regaib gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı gecesi.                                  [İ.Asakir] √ Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.  [Gunye] √ Ceb­râ­il aley­his­se­lâm ba­na gel­di. Kalk, na­maz kıl ve duâ et! Bu ge­ce, Şa­ban’ın on­be­şin­ci (Be­rat) ge­ce­si­dir, de­di. Bu ge­ce­yi ih­yâ eden­le­ri, Al­la­hü te­âlâ af­fe­der. Yal­nız; müş­rik­le­ri, bü­yü­cü­le­ri, fal­cı­la­rı, ha­sis­le­ri, al­kol­lü iç­ki içen­le­ri, fâ­iz yi­yen­le­ri ve zi­na ya­pan­la­rı af­fet­mez.   [Taberanî] √ Bu gece, sâlih akraba ile ilgisini kesen, büyüklenen ve ana babasına âsi olanlar affa uğramaz.       [Beyheki] √ Şaban ayının onbeşinci gecesi, rahmet-i ilâhi dünyayı kap-lar, herkes affolur. Ancak haksız yere Müslümanlara düşmanlık besleyen ve Allahü teâlâya ortak koşan mağfiret olunmaz. Bu geceyi ganîmet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kazâ namazı kılmalı, Kur’ân-ı kerîm okumalı, bilhassa ilim öğrenmelidir. En kıymetli ilim, doğru yazılan ilmihâl bilgileridir. Gâfil olmamalı, bu geceyi mutlaka ihyâ etmeli, sadaka vermeli, Müslümanları sevindirmelidir. Bunların sevâbını ölülere de göndermelidir.

13.02.2025 - Türkiye Takvimi - [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 29.192
  • 230.111
  • 29.192
  • 230.111
# 12 Şub 2025 22:08:46
Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez;
- Regaib gecesi,
- Berat gecesi,
- Cuma gecesi,
- Ramazan ve Kurban Bayramı gecesi..

Çevrimdışı hisar44

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.493
  • 885
  • 1.493
  • 885
# 13 Şub 2025 07:36:13
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez;
- Regaib gecesi,
- Berat gecesi,
- Cuma gecesi,
- Ramazan ve Kurban Bayramı gecesi..
Doğrudur hocam da nerde yazıyor bir de Kuranı Kerim de geçen Kadir Gecemiz yok galiba.

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 29.192
  • 230.111
  • 29.192
  • 230.111
# 13 Şub 2025 09:02:32
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Doğrudur hocam da nerde yazıyor bir de Kuranı Kerim de geçen Kadir Gecemiz yok galiba.

Bazı ibadet ve dualar Sünnet ya da İcma yoluyla uygulanmaya başlanmıştır öğretmenim.

Çevrimdışı hayatblgsi

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 58
  • 467
  • 58
  • 467
# 21 Şub 2025 01:12:51
İnsanlar koktuklarını, sarardıklarını, kanser olduklarını bile bile niye sigara içiyorlar sizce? Çünkü şirketlerin besledikleri psikolojik danışmanlar onlara öğretti. İnsanlar 7 temel nedenden dolayı sigara içiyorlar: Gerginliği azaltmak, sosyal olabilmek, bir çabanın ödülü olarak, rahatlamaya yardım etmek, stresle baş edebilmek, güvenin kanıtı olarak ve alışılmış bir ritüel olduğu için.
Beslediğiniz bilim adamları bu sonuçları tespitederler, reklamcılarınız mübah olmayan her yolu denerler, beslediğiniz ya da sahip olduğunuz medya da reklamınızı yapar. Sonuç Türkiye'de 30 milyon, yılda 11 katrilyon liralık sigara içen insan, bunun büyük bölümü ergen bile değil.

Çevrimdışı ilhami_60

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 5.409
  • 36.249
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 5.409
  • 36.249
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 23 Şub 2025 15:56:55
Bu heykel Slovakya'nın başkenti Bratislava'da, bir kıza aşık olup işini anlattıktan sonra onu terk eden bir temizlik işçisinin anısına !!

Yüz yüze terk edecek cesareti olmadı, onunla kahve içeceğine söz verdi ama sözünü tutmadı. Onu her gün, aynı zamanda ve aynı yerde bekledi. Arkadaşları (bunu bilen) ona sempati duyup teselli etmeye çalıştılar. Melankoli ve acıdan birkaç ay sonra öldü.

Şehir, bu heykeli yaparak yanına bir kahvehane açarak onu onurlandırmaya karar verdi ki, insanlar gelip onunla kahve içmeye, sevgilerini, sempatilerini ve eserlerine takdirlerini ifade etsinler.

Çevrimdışı dark city

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 10.490
  • 65.219
  • 10.490
  • 65.219
# 25 Şub 2025 20:07:38
     Yakın çevrede sulak alanlarda bulunan kurbağaların akşam saatlerinde vıraklama sesi yoksa; zirai faaliyetler için o gece buzlanma riski olduğunu, bu nedenle çiftçilerin hazırlık yapması gerektiğini.

Çevrimdışı ilhami_60

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 5.409
  • 36.249
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 5.409
  • 36.249
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 27 Şub 2025 10:57:34
MÜKEMMEL CEZA

Olay 1506’da Frankfurt’ta kaydedilmiştir. Bir tüccar 800 altın kaybeder. Yoldan geçen bir marangoz da tesadüfen bu tüccarın çantasını bulur. Son derece dindar olan  marangoz cüzdanı bulduğunu kimseye söylemez ve bu kadar çok para kaybının farkedilmesinin mümkün olmadığını değerlendirir ve sahibinin bu parayı arayacağını düşünür. 
800 altın ne kadardır? O zaman, 40 altın için iyi bir at satın alınabildiğinde yaklaşık 20 at bedeli kadardır.
Bir gün marangoz kiliseye gider. Rahibin, Frankfurt’a giren tüccarın 800 altın kaybettiğini ve bulanın 100 altın ile ödüllendirileceğini duyurur.
Bunun üzerine marangoz parayı getirir ve Rahibe teslim eder.
Tüccar gelir ve çantayı alır. Ancak marangoza, vadetmiş olduğu 100 altın’ı ödemeyi reddeder. Marangoza 5 altın uzatır. Marangoz tüccara sözünü tutmasını  söyler. Açgözlü tüccar, vaat edilen 100 altın’ı vermemek için cüzdanında 800 değil 900 altın olduğunu iddia eder. Marangozun çantadan para aldığını iddia eder. Rahip, marangoz için ayağa kalkar. Marangozu tanıdığını ve onun dürüst bir adam olduğunu söyler. Asla böyle bir şey yapmayacağını söyler. Tartışma kızışır. Rahip, tüccarı ve marangozu Frankfurt mahkemesine götürür.
Hakim süreci başlatır. Tüccara, İncil’e elini  koyarak 900 altın kaybettiğine  yemin etmesini söyler. Tüccar tereddüt etmeden elini İncil’e koyar ve yemin eder. Yargıç, marangoza 800 altın bulduğuna yemin etmesini söyler. Marangoz da elini İncil’e bastırarak yemin eder.
Herkes merakla hakimin kararını beklemektedir. Hakim her şeyin gün gibi açık olduğunu belirterek, “Marangoz 800 altın buldu ve tüccar 900 altın kaybetti. Yani marangozun bulduğu kese tüccarın değil. Dolayısıyla marangozun bulduğu para, sahibi çıkmadığına göre Marangozun kendisine aittir. Tüccar ise  kaybettiği  900 altınını aramaya devam edebilir” ,kararını verir.
Fakir bir marangozun haklarını reddeden cimri bir tüccar adil bir yargıç tarafından cezalandırılmış ve bu olay Frankfurt tarihine bu şekilde geçmiştir...

Çevrimdışı toplum-bilim

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.252
  • 54.219
  • 4.252
  • 54.219
# 07 Mar 2025 11:40:05
TIP okursan karşına insan DNAsının şempanze ile %98 aynı olduğu çıkar...
BİYOLOJİ okursan karşına evrim çıkar...
FİZİK okursan karşına BİG BANG çıkar...
KİMYA okursan karşına elementlerin kaynaşmasıyla İLK CANLILARIN nasıl oluştuğu çıkar...
TARİH okursan karşına dinlerin nasıl ortaya çıktığı çıkar...
JEOLOJİ okursan karşına dünyanın 4,5 milyar yıl yaşında olduğu çıkar...
ARKEOLOJİ okursan karşına tüm Ortadoğu dinlerinin temelini oluşturan SÜMER kültürü çıkar...
PALEONTOLOJİ okursan karşına dinozorlar çıkar. Din kitapları yazmaz bunu...
EMBRİYOLOJİ okursan karşına insanın balık atasından kalma solungaçları ve kuyruk çıkar...

AMA HİÇBİR ŞEY OKUMAZSAN;
Sana ne söylenirse ona inanırsın. Hep başkasının sana sunduğu Hayatı yaşarsın, Başkalarının doğrularıyla yaşamak zorunda kalırsın, Seni herkes kandırır.
Ama sen bunların hiçbirisini fark etmezsin bile...

12 adaları 1912’de verdik.....
Nerde mi?
Lozan şehrinin Ouchy semtinde .

Şu Lozanda adaları verdik diyip oku emrinden uzak güruhun meydanlarda Lozanda verdik deyip algı yaratması bundan!!
Araştırmayan halk da: “ulan savaşı kazandık- adaları verdik”e inandırıldı...

Osmanlı Devleti, bugün 12 Adalar olarak bilinen adaları İtalya'ya bırakıyor.
Sene 1912, “Uşi Anlaşması”dır bu gördüğünüz anlaşma. İtalya'ya bırakıyor fakat geçici olarak.

Anlaşma şartlarına uyulduğu takdirde adalar tekrar Osmanlı Devleti'ne geri verilecek. Fakat şartlara uyum sağlanmıyor. Bu yüzden 3 yıl sonra, yani 1915'te Londra'da bu konu gündeme geliyor ve Londra Paktı denilen anlaşmada bu adaların tamamı İtalya'ya bırakılıyor. Bakınız, itiraz eden hiçbir padişah yok. Hiç sultan yok. Adaları İtalya'ya bırakmakla kalmıyorlar aynı sene bir de Çanakkale Boğazı'na dayanıyorlar ve Çanakkale Savaşı'nı yapıyoruz.

Yani 12 Adalar önce Uşi'de, sonra da 1915’de Londra'da İtalya'ya verilmiştir.

Osmanlı temsilcilerinden biri Rumbeyoğlu Fahreddin Bey'dir.
Bu adam kim mi?

TÜRK MİLLETİ bir milli mücadele verirken, KUVAYI MİLLİYE'yi kurmuşken, bu adam Kuvayı Milliye'nin karşısına Damat Ferit'in kurduğu Kuvayı İnzibatiye ile çıkan adamdır ve Yunan ordusunun yanında olmuştur.
Savaş kazanılınca sürgün edilenlerin arasında yer almıştır.
12 Adaları İtalya'ya bırakan heyetin içerisinde bu adam vardır.

Şimdi asıl olaya gelelim...
*Uşi Anlaşması'nın ismini aldığı Uşi, Lozan şehrinin bir semtidir. Bu yüzden 1912'de imzalanmış olan Uşi Anlaşması, İtalyan tarihinde Lozan Anlaşması olarak geçer. Fakat bizim bildiğimiz yani 1923'te imzalanan LOZAN BARIŞI ile bu anlaşma birbirine karıştırılmasın diye bu anlaşmaya UŞİ denmiştir.*

İşte arkadaşlar sahte kiralık tarihçiler, yani Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan ve çetesi, bu durumdan faydalanıyor ve “12 Adaların Lozan Anlaşması'nda gittiğini” söylüyorlar. Halbuki o Lozan başka, bu Lozan başka. Ne yazık ki bunu bütün millete yutturdular ve böylece milletimizi Lozan barışına düşman ettiler.

*Bizim bildiğimiz LOZAN Anlaşması'nda ise bilakis EGE"de birçok ADA TÜRKİYE'ye geçmiştir*.

TÜRKİYE'YE LOZAN Anlaşması ile geçen bu adalar ise, son 10 yılda YUNANİSTAN'A bırakılmıştır.*

Bugün Yunan papazların mangal yaptığı EGE ADALARI, Uluslararası anlaşmaya göre halen daha TÜRKLERİNDİR...


Prof.Dr.YUSUF HALAÇOĞLU

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK