Eğitimhane Sağlık Köşesi

Çevrimdışı 38fatma

  • Bilge Üye
  • *****
  • 11.244
  • 134.748
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 11.244
  • 134.748
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 25 Mar 2016 06:52:53
Kas Kasılmalarına ve Kramplara Karşı Evde Yapılabilecekler

Herkes hayatı boyunca bir kaç kez kas krampına maruz kalmıştır.Bu anlarda kaslarınız kasılır ve sizi hareket edemez bir halde acı çinde bırakır.

Kramplar genelde bacaklarda,kollarda ve sırt bölgesinde oluşur.Sebepleri arasında zorlamak , zedelenmek ve kasların dehidrolize olması ve çok uzun süre aynı pozisyonda hareketsiz kalmak sayılabilir.Bu durumda evde yapabileceğiniz bazı tedavi yöntemleri mevcuttur.

1- Hafif Masaj : Kramp giren bölgeyi kasların doğrultusunda yavaş yavaş ovuşurun.Bu kan dolaşımını arttırarak kasılan kasları rahatlatır.

2- Sıcak Banyo : Sıcak bir duş veya ılık bir banyo yapın.Sıcak suyu kramp giren bölgede uzun süre tutun.Suyun sıcaklığını dayanabildiğiniz kadar sıcak tutun bu kaslarınızın gevşemesini sağlayacaktır.

3- Germe : Baldır bölgesinde ki kramplar için ayak parmaklarınız yukarı doğru olacak şekilde bacağınızı kafanıza doğru çekin ve bu pozisyonda 30 saniye kadar durun.

4- Soğuk ve Sıcak Tedavisi : Kramp giren bölgeyi buz ile beş dakika kadar veya kızarana kadar ovun , kızarması kan hücrelerinin kasları ısıtması anlamına gelir.Alternatif olarak ise sıcak su torbası ile kasları gevşetmeyi de deneyebilirsiniz.

5- Beslenme : Eğer çok sık kas krampı yaşıyorsanız vücudunuz bazı mineraller  ( örneğin potasyum ve kalsiyum) yönünden yetersiz besleniyor demektir.Kalsiyum için yağsız süt ve yoğurt , potasyum içinse patates,muz gibi gıdaları tüketmeye özen gösterin.

6- Yetersiz Sıvı : Yeterince sıvı alamamakta kas kasılmalarına sebep olur bunun için gün içinde düzenli su içme alışkanlığı edinin.

7- Yardımcı gıdalar : Bal :Gece ortaya çıkan ayak ve bacak kramplarını engelleyebilir. Elma Sirkesi: Potasyum yönünden zengindir bir çay kaşığı elma sirkesi ve iki çay kaşığı balı sıcak suda karıştırıp içebilirsiniz.

Bütün bunlara rağmen kramplarınız devam ediyorsa bir doktora muhayene olmanız iyi olacaktır.

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.297
  • 223.439
  • 28.297
  • 223.439
# 09 Nis 2016 23:02:27
KİLO VERMENİ İMKANSIZLAŞTIRAN VE SİNDİRİM SORUNLARINA NEDEN OLAN BAŞLICA SEBEP NE?
Kilo Almanın ve Sindirim Sorunlarının Başlıca Nedenini Anla ve Diyetisyenlerce Kabul Gören Doğal 3 Aşamalı Sır Yöntemi Kullanarak Şişmanlık ve Kabızlıktan Nasıl Kurtulacağını Öğren.

Değerli Okurlarımız,

Aşırı yemek yeme ve sürekli aç olma haliniz artık kontrolünüz dışına mı çıktı?

Sürekli kilo alıyorsunuz. Az bir miktar yemek yediğiniz de bile karnınız davul gibi şişiyor.
Gaz nedeni ile oluşan istem dışı geğirmeler toplum içinde utanmanıza neden oluyor.
Gece yorgun yatıyor, sabah yorgun uyanıyorsunuz ve tüm gün halsizlik ve yorgunluk hissiyatı içinde geçiyor.
Düzenli tuvalete çıkamıyorsunuz, çıktığınızda ise kabızlık nedeni ile gayet uzun ve rahatsız edici bir süre tuvalette kalıyorsunuz. Kabızlık, daha büyük bir sorun olan hemoroid rahatsızlığına neden oluyor ki bu da sıkıntınızı en az 2’ye katlıyor.
Bazılarımızda ise bu sorunları yağlı ve sivilceli bir cilt ve önlenemeyen ağız kokusu izliyor.

En önemlisi ise bu sorunlarla mücadele etmek için en bilinen yöntemleri uyguladınız. Fazla kilolarınız için denemediğiniz popüler diyet kalmadı. Spor yaptınız, yürüyüşe çıktınız ama ya kilo veremediniz ya da verdiğiniz kiloları fazlası ile geri aldınız.

Kabızlık ve düzensiz tuvalete çıkma probleminizi çözmek için zeytinyağı içmekten tutun da kayısı yemeye kadar… Hatta eczanenizin tavsiye ettiği ilaçları kullandınız ama ya geçici bir çözüm oldu ya da hiçbir fayda sağlamadı. Üstüne üstlük bir de hemoroid hastalığı ile karşı karşıya kaldınız. Herkes kendince bir krem kullanmanızı önerdi ama kremlerin hiçbir fayda sağlamadığını yaşayarak öğrendiniz.

Cildinizdeki sivilceler, kızarıklar ve lekeler için badem yağından avakado yağına kadar denemediğiniz yağlar, kremler, ilaçlar kalmadı ama nafile.

Ağız kokusu için sürekli naneli sakız veya drajeler ağzınızda ama bu da problemi çözmekten çok gizlemekten öteye geçmiyor.

BU SORUNLARIN 1 TANESİNİN BİLE KRONİK BİR HAL ALMASI FARKINDA OLMADAN SOSYAL HAYATINIZI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Aslında tek tek veya bir bütün olarak bu sorunlara baktığımızda, tüm bu olumsuzlukların sosyal ve aile yaşantınız üzerinde de olumsuz etkiler yaratacağı gayet açık. İş hayatınızda yaşadığınız olumsuzluklar veya aile hayatınızda yaşadığınız olumsuzluklar, tüm bu rahatsızlıkların kaynağı olan sorunun neden olduğu halsizlik ve düşük enerjinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Çünkü tüm bu şikayetlere neden olan “Sinsi Problem” odaklanmanıza ve konsantre olmanıza da engel oluyor.

Şimdi geriye dönüp baktığınızda 20’li yaşlarınızdaki halinizi özlüyorsunuz. Ama asla bir daha o yaşlardaki fiziğinize ve enerjinize kavuşamayacağınızı da düşünüyorsunuz. Oysa henüz sadece 30’ lu, 40’ lı yaşlarınızdasınız. Çok mu yaşlı olduğunuzu sanıyorsunuz?

Peki çevrenizde ki tüm sağlıklı, fit görünüme sahip mutlu insanlarda olan ve sizde olmayan şey nedir? Komşunuz veya başka bir yakınınız kısa zamanda 10 – 15 kilo verdi ve 20’li yaşlarındaki fit haline döndü ama siz neden başaramıyorsunuz? Günde 2 kez düzenli tuvalete çıkan iş arkadaşınızdan sizin ne farkınız var?

AYNI SORUNLARI YAŞAYAN MİLYONLARCA İNSAN VAR

Cevap gayet açık ve net; Hiçbir farkınız veya eksiğiniz yok. Tüm bu problemlerin nedeni siz değilsiniz. Denediğiniz yöntemlerde başarısız olmanızın nedeni de iradeniz veya hatalarınız değil. Sizin gibi bu sorunları yaşayan ve bir çıkış yolu arayan milyonlarca insan var dünyada.

Şükürler olsun ki gayet hızlı ve basit bir çözüm var. Teknoloji ve buna paralel olarak TIP çok ilerledi. Yakın zamana kadar kimse aşırı kilo problemi ile kabızlık arasında, halsizlik ve yorgunluk problemi ile ciltteki sivilceler arasında bir bağlantı kurmayı hayal bile edemezdi.

TÜM BU SORUNLARIN ORTAK KAYNAĞI VÜCUDUMUZA YERLEŞEN TOKSİNLER

Oysa yapılan araştırmalar gösterdi ki tüm bu sorunların ortak nedeni, küresel ısınma, kirlenen doğal kaynaklarımız, gdo’lu yiyecekler ve gıda üretiminde kullanılan kimyasallar nedeni ile hergün vücudumuza, yediğimiz yiyecekler ve içtiğimiz su aracılığı ile toksin ve zararlı maddelerin birikmesi. Bu maddeler sindirim sistemimizin çalışma düzenini bozarak, kalın bağırsakda toksin birikmesine neden oluyor. Bu toksinler kalın bağırsak duvarındaki emici gözeneklerden geçerek tüm vücuda yayılıyor. Vücut kendini bu maddelerden korumak için yağ hücreleri üretip bu maddeleri içine hapsediyor. Bu da ilk olarak aşırı kilo problemine neden oluyor. Bu problemleri kabızlık ve halsizlik gibi bir dizi sorun daha izliyor.

Daha ileri aşamalarda biriken toksin maddeler ve bunların depolandığı yağ hücreleri öldürücü hastalıklara neden oluyor ;

Kanser
Kalp Hastalığı
Karaciğer Yetmezliği
Şeker Hastalığı
TOKSİNLERİN EN ÇOK BİRİKTİĞİ NOKTA OLAN BAĞIRSAKLARIMIZI NASIL TEMİZLERİZ?

Kilo verememe ve sindirim sorunlarının , ileri ki aşamada ise bağırsak kanseri gibi ciddi hastalıkların başlıca kaynağı olan toksin dolu kirli bağırsaklarımızı temizlememiz için gayet basit ama etkili , doğal bir yöntem var. Hem Amerika’da hem de Türkiye’de 1000’lerce memnun kullanıcısı bulunan “Ematox Colon Cleanse”in 3 aşamalı formülü ile kalın bağırsak temizliğini acısız, ağrısız ve zahmetsizce yapabiliyorsunuz.

Klinik testler ve gerçek kullanıcılardan gelen yorumlar gösteriyor ki Ematox daha ilk aşaması olan “Başlangıç Mamasının” kullanımı ile ilk 24 saat içerisinde şişkinlik ve gaz sorunlarından sizi kurtarıyor ve bağırsaklarınızda yıllardır biriken toksinleri dışarı atmanız ile büyük bir ferahlama, rahatlama ve huzur hissi her yanınızı sarıyor.

Ematox Colon Cleans yöntemini bugün kullanmaya başlamanız durumunda aşırı yemek yeme veya doymama problemlerinizi 1 hafta içinde kontrol altına alabildiğinizi göreceksiniz. Bu da daha ilk ay bitmeden fazla kilolarınızda 4 ile 8 kilo arasında azalmalara neden olacak.
HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİN!

Her zaman arzuladığınız fit ve çekici bir vücuda kavuştuğunuzu hayal edin. En sevdiğiniz yiyeceklerden doyurucu 3 öğün yediğinizi ama kilo almadığınızı hayal edin. Mağazalarda acaba bedenime göre kıyafet bulur muyum veya bu elbiseyi taşıyabilir miyim endişesi duymadan gezdiğinizi hayal edin. Tuvalete girmenin bir eziyet olmaktan çıktığını artık tuvaletin rahatlama hissinden başka bir şey düşündürmediğini hayal edin. İnsanların hamile olduğunuzu sandığı sürekli şişkin gaz dolu karnınızın aynı gün dümdüz olduğunu hayal edin.

Ematox Colon Cleans’in 3 aşamalı yönteminin sizi hayallerinize kavuşturabileceğinin en önemli kanıtı Türkiye’de ki 1000’lerce memnun kullanıcısı. Ematox kullananlar kirli ve toksin dolu kalın bağırsaklarını temizleyerek fazla kilo ve sindirim sistemi sorunlarını çözdü.

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 09 Nis 2016 23:28:36
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
KİLO VERMENİ İMKANSIZLAŞTIRAN VE SİNDİRİM SORUNLARINA NEDEN OLAN BAŞLICA SEBEP NE?
Kilo Almanın ve Sindirim Sorunlarının Başlıca Nedenini Anla ve Diyetisyenlerce Kabul Gören Doğal 3 Aşamalı Sır Yöntemi Kullanarak Şişmanlık ve Kabızlıktan Nasıl Kurtulacağını Öğren.

Değerli Okurlarımız,

Aşırı yemek yeme ve sürekli aç olma haliniz artık kontrolünüz dışına mı çıktı?

Sürekli kilo alıyorsunuz. Az bir miktar yemek yediğiniz de bile karnınız davul gibi şişiyor.
Gaz nedeni ile oluşan istem dışı geğirmeler toplum içinde utanmanıza neden oluyor.
Gece yorgun yatıyor, sabah yorgun uyanıyorsunuz ve tüm gün halsizlik ve yorgunluk hissiyatı içinde geçiyor.
Düzenli tuvalete çıkamıyorsunuz, çıktığınızda ise kabızlık nedeni ile gayet uzun ve rahatsız edici bir süre tuvalette kalıyorsunuz. Kabızlık, daha büyük bir sorun olan hemoroid rahatsızlığına neden oluyor ki bu da sıkıntınızı en az 2’ye katlıyor.
Bazılarımızda ise bu sorunları yağlı ve sivilceli bir cilt ve önlenemeyen ağız kokusu izliyor.

En önemlisi ise bu sorunlarla mücadele etmek için en bilinen yöntemleri uyguladınız. Fazla kilolarınız için denemediğiniz popüler diyet kalmadı. Spor yaptınız, yürüyüşe çıktınız ama ya kilo veremediniz ya da verdiğiniz kiloları fazlası ile geri aldınız.

Kabızlık ve düzensiz tuvalete çıkma probleminizi çözmek için zeytinyağı içmekten tutun da kayısı yemeye kadar… Hatta eczanenizin tavsiye ettiği ilaçları kullandınız ama ya geçici bir çözüm oldu ya da hiçbir fayda sağlamadı. Üstüne üstlük bir de hemoroid hastalığı ile karşı karşıya kaldınız. Herkes kendince bir krem kullanmanızı önerdi ama kremlerin hiçbir fayda sağlamadığını yaşayarak öğrendiniz.

Cildinizdeki sivilceler, kızarıklar ve lekeler için badem yağından avakado yağına kadar denemediğiniz yağlar, kremler, ilaçlar kalmadı ama nafile.

Ağız kokusu için sürekli naneli sakız veya drajeler ağzınızda ama bu da problemi çözmekten çok gizlemekten öteye geçmiyor.

BU SORUNLARIN 1 TANESİNİN BİLE KRONİK BİR HAL ALMASI FARKINDA OLMADAN SOSYAL HAYATINIZI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Aslında tek tek veya bir bütün olarak bu sorunlara baktığımızda, tüm bu olumsuzlukların sosyal ve aile yaşantınız üzerinde de olumsuz etkiler yaratacağı gayet açık. İş hayatınızda yaşadığınız olumsuzluklar veya aile hayatınızda yaşadığınız olumsuzluklar, tüm bu rahatsızlıkların kaynağı olan sorunun neden olduğu halsizlik ve düşük enerjinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Çünkü tüm bu şikayetlere neden olan “Sinsi Problem” odaklanmanıza ve konsantre olmanıza da engel oluyor.

Şimdi geriye dönüp baktığınızda 20’li yaşlarınızdaki halinizi özlüyorsunuz. Ama asla bir daha o yaşlardaki fiziğinize ve enerjinize kavuşamayacağınızı da düşünüyorsunuz. Oysa henüz sadece 30’ lu, 40’ lı yaşlarınızdasınız. Çok mu yaşlı olduğunuzu sanıyorsunuz?

Peki çevrenizde ki tüm sağlıklı, fit görünüme sahip mutlu insanlarda olan ve sizde olmayan şey nedir? Komşunuz veya başka bir yakınınız kısa zamanda 10 – 15 kilo verdi ve 20’li yaşlarındaki fit haline döndü ama siz neden başaramıyorsunuz? Günde 2 kez düzenli tuvalete çıkan iş arkadaşınızdan sizin ne farkınız var?

AYNI SORUNLARI YAŞAYAN MİLYONLARCA İNSAN VAR

Cevap gayet açık ve net; Hiçbir farkınız veya eksiğiniz yok. Tüm bu problemlerin nedeni siz değilsiniz. Denediğiniz yöntemlerde başarısız olmanızın nedeni de iradeniz veya hatalarınız değil. Sizin gibi bu sorunları yaşayan ve bir çıkış yolu arayan milyonlarca insan var dünyada.

Şükürler olsun ki gayet hızlı ve basit bir çözüm var. Teknoloji ve buna paralel olarak TIP çok ilerledi. Yakın zamana kadar kimse aşırı kilo problemi ile kabızlık arasında, halsizlik ve yorgunluk problemi ile ciltteki sivilceler arasında bir bağlantı kurmayı hayal bile edemezdi.

TÜM BU SORUNLARIN ORTAK KAYNAĞI VÜCUDUMUZA YERLEŞEN TOKSİNLER

Oysa yapılan araştırmalar gösterdi ki tüm bu sorunların ortak nedeni, küresel ısınma, kirlenen doğal kaynaklarımız, gdo’lu yiyecekler ve gıda üretiminde kullanılan kimyasallar nedeni ile hergün vücudumuza, yediğimiz yiyecekler ve içtiğimiz su aracılığı ile toksin ve zararlı maddelerin birikmesi. Bu maddeler sindirim sistemimizin çalışma düzenini bozarak, kalın bağırsakda toksin birikmesine neden oluyor. Bu toksinler kalın bağırsak duvarındaki emici gözeneklerden geçerek tüm vücuda yayılıyor. Vücut kendini bu maddelerden korumak için yağ hücreleri üretip bu maddeleri içine hapsediyor. Bu da ilk olarak aşırı kilo problemine neden oluyor. Bu problemleri kabızlık ve halsizlik gibi bir dizi sorun daha izliyor.

Daha ileri aşamalarda biriken toksin maddeler ve bunların depolandığı yağ hücreleri öldürücü hastalıklara neden oluyor ;

Kanser
Kalp Hastalığı
Karaciğer Yetmezliği
Şeker Hastalığı
TOKSİNLERİN EN ÇOK BİRİKTİĞİ NOKTA OLAN BAĞIRSAKLARIMIZI NASIL TEMİZLERİZ?

Kilo verememe ve sindirim sorunlarının , ileri ki aşamada ise bağırsak kanseri gibi ciddi hastalıkların başlıca kaynağı olan toksin dolu kirli bağırsaklarımızı temizlememiz için gayet basit ama etkili , doğal bir yöntem var. Hem Amerika’da hem de Türkiye’de 1000’lerce memnun kullanıcısı bulunan “Ematox Colon Cleanse”in 3 aşamalı formülü ile kalın bağırsak temizliğini acısız, ağrısız ve zahmetsizce yapabiliyorsunuz.

Klinik testler ve gerçek kullanıcılardan gelen yorumlar gösteriyor ki Ematox daha ilk aşaması olan “Başlangıç Mamasının” kullanımı ile ilk 24 saat içerisinde şişkinlik ve gaz sorunlarından sizi kurtarıyor ve bağırsaklarınızda yıllardır biriken toksinleri dışarı atmanız ile büyük bir ferahlama, rahatlama ve huzur hissi her yanınızı sarıyor.

Ematox Colon Cleans yöntemini bugün kullanmaya başlamanız durumunda aşırı yemek yeme veya doymama problemlerinizi 1 hafta içinde kontrol altına alabildiğinizi göreceksiniz. Bu da daha ilk ay bitmeden fazla kilolarınızda 4 ile 8 kilo arasında azalmalara neden olacak.
HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİN!

Her zaman arzuladığınız fit ve çekici bir vücuda kavuştuğunuzu hayal edin. En sevdiğiniz yiyeceklerden doyurucu 3 öğün yediğinizi ama kilo almadığınızı hayal edin. Mağazalarda acaba bedenime göre kıyafet bulur muyum veya bu elbiseyi taşıyabilir miyim endişesi duymadan gezdiğinizi hayal edin. Tuvalete girmenin bir eziyet olmaktan çıktığını artık tuvaletin rahatlama hissinden başka bir şey düşündürmediğini hayal edin. İnsanların hamile olduğunuzu sandığı sürekli şişkin gaz dolu karnınızın aynı gün dümdüz olduğunu hayal edin.

Ematox Colon Cleans’in 3 aşamalı yönteminin sizi hayallerinize kavuşturabileceğinin en önemli kanıtı Türkiye’de ki 1000’lerce memnun kullanıcısı. Ematox kullananlar kirli ve toksin dolu kalın bağırsaklarını temizleyerek fazla kilo ve sindirim sistemi sorunlarını çözdü.


Hacile hocam bir sizi bir de canan Karatay ı takip ediyorum :)

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.297
  • 223.439
  • 28.297
  • 223.439
# 09 Nis 2016 23:32:45
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Hacile hocam bir sizi bir de canan Karatay ı takip ediyorum :)

Bizimki de alıntıdır öğretmenim. :)

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 09 Nis 2016 23:33:46
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Bizimki de alıntıdır öğretmenim. :)


Öğretmenliğin de bir bölümü alıntıdır bilgiyi üretmez. Ama paylaşmak ulaştırmak  değerli kılar kişiyi. Teşekkür ederiz.

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.297
  • 223.439
  • 28.297
  • 223.439
# 09 Nis 2016 23:37:16
Teşekkür ederim öğretmenim.
Birlikte güzel paylaşımlarda bulunmak duasıyla..

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.297
  • 223.439
  • 28.297
  • 223.439
# 10 Nis 2016 13:33:24
TAHİN VÜCUTTAKİ ZEHİRİ YOK EDEBİLEN TEK BESİN!
•. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller.
•. İdrar söktürücüdür.
•. Cildi güzelleştirir.
•. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
•. Göz sağlığı için hayati önem taşır.
•. Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.
•. Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
•. Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zekâ gelişiminde etkilidir.
•. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
•. Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.
•. Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz....
•. E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir.
İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır.
Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir.
E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır

Çevrimdışı osmançövüt

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.730
  • 25.947
  • Müdür Yardımcısı
  • 6.730
  • 25.947
  • Müdür Yardımcısı
# 10 Nis 2016 17:39:15
Sanırım güneş nezlesi oldum arkadaşlar. Ne yapabilirim acaba? Başım da ağrıyor.

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.297
  • 223.439
  • 28.297
  • 223.439
# 10 Nis 2016 19:49:54
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Sanırım güneş nezlesi oldum arkadaşlar. Ne yapabilirim acaba? Başım da ağrıyor.

Rabbim acil şifalar versin inşallah öğretmenim.

Çevrimdışı eessrraa

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 5.906
  • 46.126
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 5.906
  • 46.126
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 11 Nis 2016 19:17:42
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Sanırım güneş nezlesi oldum arkadaşlar. Ne yapabilirim acaba? Başım da ağrıyor.

   öğretmenim güneş nezlesi dediğiniz, göz nezlesiyse eğer; mutlaka güneş gözlüğü- hem de yanları da kapalı olanlardan-  ve kağıt havlu kullanmalısınız...allah şifa versin...

Çevrimdışı sınıfçı20

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 411
  • 5.832
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 411
  • 5.832
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 11 Nis 2016 21:55:46


 
Tarih: 2016-04-11 08:00:38

Zeytinin kendisini yiyin, yağını için, yaprağını çay gibi demleyin, çekirdeğini yutun ve sindirim sisteminizi güçlendirin. Zeytin, kullanım alanı o kadar geniş bir meyvedir ki ülkemizde bile özel bir kanun ile zeytin ağaçları koruma altına alınmıştır.

Siyahı, yeşili, hepsi kahvaltı sofralarımızın baştacıdır. Tabii sadece kahvaltıda tüketmiyoruz. Zeytinin yağını yemek yaparken de kahvaltıda ekmeğimizi bandırarak da, hatta bardağa koyup içerek de kullanabiliriz. Zeyinyağı kullanımı bu kadarla da kalmaz. Kozmetikten ilaç sanayiine kadar çok geniş bir alanda kullanımı söz konusudur. Sabun yapılıp hem cildimizi hem de saçımızı korur, canlandırır.

Zeytinin meyvesi dışında, ağacından yaprağına kadar çok geniş bir kullanım alanı vardır. Körpe zeytin yaprağını aynı çay gibi demleyerek de içebilirsiniz. Fakat benim burada bahsedeceğim kullanım şekli bambaşka.

Mide yanmasına bire bir

Nasıl badem, ceviz ve fındığı yediğimizde güçleniyorsak zeytinin çekirdeğini de yutarak kullanabiliriz diyorum. Zeytin çekirdeği bol selüloz içerdiği için serttir, çiğnenerek yenilmez fakat bu selülözik maddeyi, sindirim enzimleri ve mide asidi kolaylıkla eriterek içerdiği çok değerli ve bir zeytin ağacının gücünü barındıran özünü ortaya çıkarabilir.

Zeytin çekirdeğinin sahip olduğu bu öz, mide yanması olan kişilerde mide iç yüzeyini güçlendirerek yanmalarını azaltır, bağırsağın güçlenmesini sağlayarak kabızlık probleminde yardımcıdır. Sindirim sistemini konu alan birçok rahatsızlığı da giderdiği araştırmalarda tespit edilmiştir.

Kahvaltıda 1-2 tane

Sindirim sisteminin güçlenmesi ve sağlıklı çalışır hale gelmesi çok önemli. Halk arasında taşı yese eritir denilen sindirim sistemine sahip olan kişiler her ne yerse yesin obezite görülmediği gibi, bu kişilerin bağışıklık sistemleri de çok güçlüdür. Kolay kolay hastalanmazlar. Bu nedenle sindirim sistemini güçlendirecek her türlü uygulama sizi yavaş da olsa kilo probleminden kurtaracaktır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklardan koruyacaktır.

Sabah kahvaltı sırasında yutulan 1-2 zeytin çekirdeği, en azından selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendirecek ve böylece selüloz içeren birçok yiyeceğin de sindirimini kolaylaştıracaktır. Unutmayın; insan vücudu her güçlüğü ve her türlü yaşam koşulunda kendisini bu koşullara uydurabilecek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ormanda kaldığında yenilecek her ne olursa olsun ağaç kabuğu, yaprak gibi yiyeceklerle bile beslenerek hayatta kalmayı başarabilir. Tam bu nedenle insan, Kuzey Kutbu’nda da, Ekvator sıcağında da yaşayabilen nadir canlılar arasındadır.

Çiğ zeytin çekirdeği daha faydalı

Zeytin çekirdeğinin içerisinde bulunan öz maddenin, bedenimiz için sayısız yararı olduğu, yapılan birçok araştırmada ortaya çıkarılmıştır. Bazı araştırmacıların salamura edilmiş halinin zeytin çekirdeğinin iyileştirici etkisini azalttığını söylüyor. Bu nedenle eğer zeytin çekirdeğinin daha faydalı olmasını istiyorsanız çiğ olan zeytinin çekirdeğini 1-2 tane yutmaya çalışın. 1-2 tanesinin kahvaltımızda midemize gitmesinden bir zarar gelmez. Salamura zeytinin yararı azalmış olsa bile en azından sindirim sisteminin selülozu eritici enzimlerini tetikleyip üretimine zorlayacağı için yutulmasını öneririm. Fakat bu yutma işlemini abartmanın da bir anlamı yok. Benim önerim haftada 3-4 gün 2-3 zeytin çekirdeği yutmak yeterlidir.
Diyor dr.Fevzi Ozgonul

Çevrimdışı eessrraa

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 5.906
  • 46.126
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 5.906
  • 46.126
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 12 Nis 2016 16:43:59
Doğal Maden Suyunun Faydaları Nelerdir ?

* Sindirim sistemine yardımcı olur.
* Vücutta bulunan fazla tuzu yok eder.
* Selülitlerin oluşmasını önler.
* Maden suyunun vücuttan atılması daha kolaydır.(Normal su 6 saat, maden suyu 2 saat)
* Kalori içermez. Bu sayede diyet programlarında gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
* İçinde bulunan flüor maddesi sayesinde başta çocuklar olmak üzere insanlarda diş çürümesini engeller.
* Hamileler ve emziren bireyler için maden suyu tüketmek ayrıca önemli ve faydalıdır.

Maden Suyu İle Soda Farkı Nedir ?

Doğal maden suları yeraltından çatlaklardan sızıntılar şeklinde çıkar. Bu nedenle kesinlikle doğaldır. Soda ise normal suya mineraller ve çeşitli maddeler ilave edilerek yapılan bir içecektir. Kısacası yapay bir üründür. Yapay Bu yapay maden suyunun içerdiği minerallerin vücuda belli bir seviyeye kadar katkı sağlar. Sodanın tek bir faydası vardır, o da : Mideyi rahatlatmasıdır. Bu işlemi maden suyu da yapabilmektedir.

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.297
  • 223.439
  • 28.297
  • 223.439
# 12 Nis 2016 16:45:00
Türk Kahvesinin Faydaları smile ifade simgesi
• Kolesterolü düşürür.
• Ağrı kesicilerin etkisini yüzde 40 oranında artırır.
• Göğüs kanseri riskini azaltır.
• Günde 3 fincan kahve içmek astım tehlikesini azaltır.
• Kahve girişkenliği arttırır.
• Siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürür.
• Nefesi açar.
• Kemikleri güçlendirir, ancak yaşlıların fazla tüketmesi sakıncalı.
• Tip 2 diyabeti ve Parkinson hastalığından korur.
• Selülit gibi cilt sorunlarına karşı etkilidir.
• Yüksek tansiyonu önler.
• Pankreas kanserini azaltır.
• Kalp rahatsızlıklarını büyük oranda önler.
• Bağırsakları düzenler.
• Depresyona karşı etkilidir.

Çevrimdışı cenkeroguz

  • Aktif Üye
  • **
  • 30
  • 21
  • 30
  • 21
# 14 Nis 2016 06:28:14
ROMATİZMA, KİREÇLENME, BEL, KEMİK VE EKLEM AĞRILARI ÇEKENLERE Önemli Tavsiye!

Arkadaşlar bir velim var. Romatoit Atrit hastası. Romatizmanın en ağır olanlarından biri. Eklem yerlerinde iltihaplanma ve buna bağlı olarak özelliklerde el ve ayak parmaklarında şekil bozuklukları olarak ortaya çıkıyor. Parmaklardaki yamuklukları hiç dert etmiyor. Dayanılmaz ağrılar, yürümede zorlanmalar had safhada. Sürekli tedavi görüyor ama sancılarını bir iki gün azaltmaktan başka çözüm de bulamıyordu. Geçenlerde topallamadan geldi okula. Öğrencimi getirmeye... Dikkatimi çekti: "Şefika Hanım hayırdır? Ayaklar iyileşti galiba" dedim. O da: "Evet hocam. Birisi bir toz tavsiye etti. Kuşburnu tozu. Onu kullanmaya başladım. Hem ağrılar gitti, hem de iltihaplar kurudu" dedi. 1 hafta kullanmış, değerleri 15'ten 1,5'a düşürmüş. Bu 1,5 da her insanda olan bir değermiş.

Şifa Allah'tan ama doğada da göndermiş Rabbim. Ben de amcam ve yengeme tavsiye ettim. Onların da ağrıları kesilince çevremdeki herkese bu bilgiyi vermeyi görev edindim. Çünkü rahmetli pamuk dedem, romatizma ağrılarından ağlardı. O acıyı küçücük yüreğimde hissederdim. Kimse romatizmadan ağlamasın diye böyle insanlara fisebilillah anlatayım diyorum.

Sonra araştırdım aktarları ve interneti. Öyle her yerde de bulunmuyormuş meğer. Çünkü bu tozun içinde romatizmaya en iyi gelen, çekirdekleriymiş. Çekirdekleri de öyle rondoda filan öğütülmüyor. Ben denedim. Tüylerini alıp çekirdekleri öğüten bir makine icat etmişler. Kendileri de Avrupa'dan gelen bir akrabalarının kullandığı tozu görünce öğrenmişler. Ben de araştırdım "rosehip powder" diye geçiyor. Avrupa ve Amerika'da romatizma tedavisinde kullanılıyor. Kan basıncını ve şekeri dengelediğini, böbrek üstü bezlerini dengelediğini de İngilizce bilimsel makalelerde okudum.

Bu tozu imal eden de bir öğretmen arkadaşımın babası. Ben bu önemli ürünü internette herkese yazacağım deyince, onların zaten sahibinden sitesinde ve facebook sayfası kurduklarını, ordan sattıklarını söylediler. "Kuşburnu Tozu" sayfası. Sağlıklı Yaşam Ürünleri Tanıtım ve Pazarlama Grubu ile sahibinden ve Kuşburnu Tozu sayfasından ulaşıp bana da bi dua edebilirsiniz.

Rabbim herkesin şifasını versin.

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.297
  • 223.439
  • 28.297
  • 223.439
# 14 Nis 2016 18:34:24
5 İLAÇ niyetine 5 bardak ÇAY
Yapılan araştırmalarda, Günde beş bardak çay içmek stres, kolesterol, kalp sağlığı, kanser ve eklem ağrılarına karşı ilaç yerine geçiyormuş. Eyvallah bunu takdir ediyorum. Yalnız araştırmada bence çok önemli bir eksik var. O da Asıl Deva Dostlarla birlikte içilen çay ve çayla birlikte yapılan muhabbettedir. Çay ve Muhabbet Ehline duyurulur. Çaya devam.....

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK