Haksay 37 öğretmenimizi başarısından dolayı tebrik ediyorum. Gördüğüm kadarıyla kendine özgü bir tarzla okuma ve yazma sürecini yürütmüş. Projeksiyona, sete ve indirdiği onlarca belgeye ihtiyaç duymaması tek defterle bu işi götürmesi ayrı bir imrenilecek yan. İşin püf noktasını sesi ve sesleri birleştirmeyi kavratmak olarak açıklamış. Uyum sürecini eksiksiz uygulamadığını söylemekte. Kafamda bir sürü sorular uçuşmakta. Acaba uyum sürecini harfiyen uygulamak öğrencilere okuma ve yazma becerisini kazandırmada neler kattı?
Herkese güzel bir hafta ve Güzel bir gün diliyorum.
Sayın hocam uyum süreci sanıldığından çok daha yararlı olacağını 2. gurup sesler geçince göreceğiz.
En azından hangi çocukların özel ilgi istediğini seslere başlamadan fark ettik.
Ayrıca sizin bahsettiğiniz gibi birleştirme yapabilseler çocuklar, olay bitmiş demektir.
Bu durum uyum sürecinde ki çalışmalarla tam olarak sağlanamaz. Ancak uyum süreci bir bütünlük içinde gerek matematiğe ve gerekse türkçeye karşı bir duyarlılık oluşturdu.
Sınıf kurallarının oturması cabası. Şimdi ses döneminde hiç bir sınıf kuralı kalmayacak. Özellile parmak kaldırıp konuşma en aza inecek.
Bu süreci birlikte bir kaç ay sonra başarılı bir şekilde inşallah atlatacağız.
İyi günler dileklerimle.