Benim üzüldüğüm çocuklara tek tek okutmaya fırsat bulamıyorum.Oturduğum an şımarıyorlar.
Eskiden çocuklar resim yaparken yazı yazarken yanıma alıp tek tek çalıştırıyordum.Sınıf böyle curcunaya dönmüyordu ama bu nesille imkansız.
Mecburen teneffüslerde yanıma geleni affetmiyorum bir metin okutmadan bırakmıyorum.Çoğu da bakıyor okuma yaptıracağım hemen kaçıyor😌
Sesi hissettirip tanıtıyorum sonra onlar sesi yazarken hızlı bi doğru yazılıyor mu kontrolü yaptıktan sonra onlar yazarken aralarda dolaşıp yazılan kelimeleri sürekli okutuyorum. Bütün gün aralarda okuma çalışması. Yazılar bittiğinde okumalar da bitiyor ben de bitiyorum.Ama bu sistem en mantıklısı.
Beslenme yaparken onlar, okutayım bir ikisini deyince kimi tuvalet izni istiyor kimisi peçete kimisi çöp atabilir miyim diye izin derdinde. Bakıyorum bütün sınıf ayakta 🤣
Ben ayakta olunca onlar oturuyor. Ben oturunca onlar ayakta. Öğretmen masasi sadece canta, fotokopi, kitap koymak için kullanılan eşya artik.