Şöyle bir sonuç almıştım
1. O dönemde ücret farkı bu kadar cazip değildi.3-5 kuruş farkı kimse önemseyip ünvan için uğraşmadı yani.2. 10 yılı doldurmuş olmak ve 4 yıllık fakülte mezunu olma şartı vardı. 15 yıl ve üzeri öğretmenlerden 2 yıllık eğitim mezunu çoktu mesela,onlar giremedi.3. Sınava hazırlık süresi çok kısaydı ve kaynak şimdiki kadar çok değildi.4. Protesto edip girmeyenler de vardı.
Öğretmenim, sizin için şimdi biraz araştırdım. 2006’daki sınavda;54 soru Türkçe’den,36 soru genel kültürden, 72 soru eğitim-öğretimden,18 soru mevzuattan çıkmış. Kardeşim sosyoloji mezunu. Sözeli çok iyidir. Matematik olsa yapamazdı. Mevzuat sorularını da yapmamıştır büyük ihtimal. Sorulara üstten şöyle bir baktım. Bence hiç çalışmadan girsek hepimiz 60’ı geçerdik. O zamanki sınavın içeriği çok daha mantıklı. Keşke şimdi de Türkçe okuduğunu anlama, eğitim öğretimle ilgili sorular olsa. Sınavın ne kapsayıcılığı var, ne geçerliliği var, ne güvenirliği var! Sadece ezber...Görünen köy, kılavuz istemiyor...
Demek ki bakanlık okuduğunu anlayıp yorumlayan, genel kültürü iyi öğretmenden ziyade ezberci öğretmen istiyor.
Gündem farklı öğretmen unutuldu
10 değil de 8 yıl şartı yak muydu? Yalnız aday öğretmenlik süreden sayılmıyordu yanılmıyorsam. Gene kültür, genel yetenek soruların yarısını oluşturuyordu galiba. Tabi baraj 60 puan ama alan bazlı kontenjan vardı.
Alan bazlı kontenjan vardı. mesala sınıf öğretmenlerinin %20 si uzman olabildi.
arkadaslar özet çıkaran varmı acaba yada elınde olan bizzede gönderebilirmiisinz ??
Şu an 2.453 kişi ve 157 üye var.