hızlı okuma dosyasında kelimelerin altına nokta koymayı unutmayın diyorsunuz efsunkar hocam..bunun mantığı nedir ve nasıl yol göstereceğim öğrencilerime.teşekkür ederim hocam.emeğinize sağlık.
öğrencilerin göz atlamasını sağlayan bir çalışmadır o dediğiniz çalışma. Böylelikle gözün görme alanı genişler. Bu sinema sahnesine bakmak gibi.Sinema sahnesi kocamandır ama biz filmin bütününü izleyebiliriz.
Fotokopi yapmadan önce altı çizili kelimelerin tam ortasına gelecek şekilde noktalar koyacaksınız ama bu noktalar normalden biraz daha irice olacak ve öğrenci noktaya bakarak kelimenin tamamını görmeye çalışarak okuyacak.Bu başta gözü yorar ama bu tarz çalışmaları sık sık verirseniz öğrencinin gözünün artık kelimeleri görebildiğini göreceksiniz.
Bu çalışmanın bir ileri aşaması iki ve üç kelimenin altını çizip ortaya nokta koymaktır.Böylece zamanla çocuklar cümleyi görüp okumayı öğrenecekler.Umarım yardımcı olabilmişimdir.